RTV Zeewolde moet subsidie teruggeven

ZEEWOLDE
De lokale omroep RTV Zeewolde moet een subsidie van 11.000 euro teruggeven aan de gemeente.

In juni werd de zendmachtiging van de zender ingetrokken omdat er onvoldoende programma's werden gemaakt. De gemeente Zeewolde wilde toen een verantwoording over het gebruik van de subsidie, maar heeft die nooit gehad. Daarom is nu besloten het bedrag terug te vorderen.

De gemeente verwacht dat dit moeilijkheden oplevert omdat het er op lijkt dat RTV Zeewolde geen of zeer weinig middelen heeft.

 

reacties (6)

 • Anton

   

  Is het ondertussen al bekend of dit heeft plaatsgevonden? Oftewel heeft het bestuur de subsidie terugbetaald?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Wat kun je voor €11k maken? Volgens media36 hebben ze naast gemeentelijke- en cultuursubsidies enkele tonnen. Maar er is vrijwel geen tv en de radio is al gestopt.

  reageer
 • M Janssen

   

  Gewoon afschaffen die lokale omroepen... Geen enkele toegevoegde waarde in deze tijd

  reageer
 • Klaas

   

  De gemeente gaat hiermee op de stoel van het Commissariaat zitten. Alle omroepen worden door het commissariaat gecontroleerd. Ze zijn geen verantwoording verschuldigd aan de gemeente dit is vastgelegd in de mediawet.

  reageer
 • Kees Prins

   

  Jammer van al die prachtige programma's over Zeewolde. Ik heb er werkelijk nog nooit 1 seconde van gezien, dus weggegooid geld. Maar dat is aan deze gemeente-bestuurders wel toevertrouwd..... Zeg maar dag met je handje, aju 11.000€!. En dan nog raar opkijken dat er weer bezuinigd moet worden. Zou er niet een soap gemaakt kunnen worden door dat tv-station over de gemeente-blunderaars van Zeewolde. Wordt geheid een kijkcijferhit, komt die 11.000€ ook wwer terug aan reclame-inkomsten.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Dat raadsleden nog steeds in die valkuiltjes vallen. Je weet toch dat het fout gaat lopen. Is altijd makkelijk het is toch niet eigen geld. Ik zou zeggen hou het maar in op de raadsledenvergoeding. Denken ze de volgende keer wel na om aan dit soort onzin clubjes mee te doen. Het is natuurlijk te verwachten dat dit ook in Almere gaat gebeuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert