Inspectie van het Onderwijs lovend over taalles

LELYSTAD
Lelystad scoort goed bij het terugdringen van taalachterstand bij kinderen. Dat staat in een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. Volgens de inspectie is de voor- en vroegschoolse educatie zelfs een voorbeeld voor andere gemeenten.

Met deze vorm van  educatie wil Lelystad voorkomen dat kinderen met een achterstand aan groep 3 beginnen. Daarom wordt er al bij peuters en kleuters met woordjes geoefend.

Inmiddels heeft 85 procent van de leerlingen in Lelystad geen taalachterstand meer. De gemeente is daarmee nog niet tevreden. Dat percentage moet omhoog naar 97 procent. 

reacties (4)

 • Marc

   

  Oorzaken van taalachterstand kunnen heel divers zijn variërend van ouders due de taal niet machtig zijn t/m (niet) aangeboren stoornissen. Dat is dan weliswaar één zin, maar het omvat bij lange na niet alle mogelijke oorzaken. Het niet machtig zijn van de taal bijvoorbeeld kent ook al vele variaties, waar de etniciteit er slechts eentje is.

  reageer
 • Lize van der Veen

   

  Prachtig resultaat! Trots om daar samen met het team van de SchakelKlas voor Kleuters deel van uit te maken.

  reageer
 • Jan

   

  Misschien handig om ook aan te geven hoe die taalachterstand is ontstaan?

  reageer
 • Van Haven

   

  Lijkt me een ander onderwerp. Niet in 2 zinnen te vatten .

 • Roel

   

  Prachtig dat Lelystad zich ook eens in (zeer) gunstige zin onderscheidt. Taalbeheersing is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Felicitaties voor de mensen die dit hebben bereikt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert