Woningmarkt nog steeds in de lift

FLEVOLAND
De prijs voor een huis zit in Flevoland nog steeds in de lift. De afgelopen maanden zijn er ook weer meer huizen verkocht. Dat blijkt uit cijfers van NVM-makelaars over het derde kwartaal van 2016.

De gemiddelde prijs voor een koopwoning is in Flevoland, behalve Almere, 197.000 euro. Dat was vorig kwartaal nog 188.000 euro. In totaal werden er in de vijf Flevolandse gemeentes 463 woningen verkocht. Dat is ruim 15 procent meer dan het kwartaal ervoor.

In Almere is de gemiddelde woningprijs met 7000 euro gestegen naar 199.000 euro. Er werden 557 huizen verkocht, twee procent meer dan het kwartaal ervoor.

Volgens de NVM neemt het aantal woningen dat te koop staat, snel af. Voornaamste oorzaak is dat ze steeds sneller worden verkocht en het aanbod snel afneemt.

[https://localfocus2.appspot.com/57f63e67c4894]


 

reacties (7)

 • Joep meloen

   

  Stijgende huizenprijzen heeft niets maar dan ook niets te maken met dat de economie beter zou zijn. Ik raad je aan the big short eens te gaan kijken, dan wordt het wel duidelijk dat de zeepbel opnieuw wordt opgeblazen. Voor de mensen die denken dat we uit de crisis zijn alleen omdat de politiek dit zegt, moet zich na laten kijken. Wanneer straks de deutsche bank omvalt en dat gaat gebeuren, dan vallen de huizenprijzen weer in een diep gat.

  reageer
 • Van Haven

   

  Er zijn ook burgers die hun huis willen verkopen, voor hen kunnen stijgende huizenprijzen wel gunstig zijn. Stijgende huizenprijzen zegt iets over de economie, het zegt dat mensen weer meer te besteden hebben, dat men het weer aandurft te gaan kopen. Dit kun je uiteraard nooit op het individu betrekken, maar op de maatschappij in het algemeen. Garanties zijn er nooit, zaken die ooit gegarandeerd leken bleken het ook niet te zijn. En tja, naar Duitsland vertrekken is een optie, met het risico dat daar andere zaken tegenvallen ....

  reageer
 • Hannes

   

  Vooruitzien is lang niet zogemakkelijk als terugkijken!! Niet alle liften hebben dezelfde bereikbare hoogte!! De ene na de andere is weer sneller beneden!! ( Een hypotheek zal je toch ook moeten aflossen, de ene gaat wat makkelijker dan de andere)). "Wat een kortzichtige opmerking!!"

  reageer
 • Wilma

   

  Als je nog voordelig een huis wil kopen moet je snel zijn.

  reageer
 • Thomas

   

  Typisch een reactie voor iemand die in een huurwoning zit en weinig te besteden heeft ☺️

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Volkomen mee eens.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Niet normaal hoor dat ons welzijn wordt afgewogen op stijgende vastgoed prijzen, terwijl er geen enkele garantie is qua werkgelegenheid, betaalbare gezondheidszorg etc. Op naar het volgende welzijnsinfarct, overigs kan je in Duitsland redelijker een woning met een behoorlijke lap grond kopen, daar weten ze de kippen op hun rekstok te houden om in lengte van jaren de eieren te kunnen eten. Voor de makelaar is duurder beter niet voor de consument lijkt mij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert