Honderden studenten zorgen voor overlast in trein

ALMERE
Rond de 350 feestende studenten hebben donderdagavond voor overlast gezorgd in de trein van Amsterdam naar Almere. Ze waren op weg naar Groningen en moesten overstappen op station Almere Centrum.

De NS waarschuwde de politie, die met meerdere voertuigen en de hondenbrigade uitrukte om de studenten bij het overstappen te begeleiden.

De studenten waren volgens de politie in een jolige bui. Er deden zich geen problemen voor. De politie heeft niemand aangehouden. 

 

reacties (9)

 • Rob

   

  Het à live losers

  reageer
 • Julia

   

  Ik was een van de feestgangers gisteravond. We krijgen ieder jaar onze eigen coupés toegewezen waar we herrie mogen maken en onze school liederen mogen zingen. Er is in de rest van de trein genoeg ruimte voor de overige reizigers om rustig te kunnen zitten. We stonden maar een paar minuutjes op het station zelf, als je daar alleen al over gaat klagen, kun je beter even bij jezelf nagaan of je niet eigenlijk met iets anders in je maag zit. Aangezien iedereen jong is geweest en het plezier ook gegunt kan worden. Bijna ieder jaar gaat het beljatten zonder veel problemen, ik heb in mijn 5 jaar dat ik mee ben geweest geen enkele vorm van vandalisme gezien. Er worden voordat we gaan duidelijke regels gesteld en als je hier niet aan voldoet krijgt de school dit te weten. Ik heb in ieder geval een mooie avond gehad met veel gezelligheid. Julia

  reageer
 • MKM

   

  Groot gelijk, Julia. Een leuk feestje moet kunnen en een beetje inschikken voor andermans genot hoort daar bij. Maar ik vrees dat we er aan moeten wennen dat het onderdeel 'samen' in samenleving tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is...

 • SM&OOOOO

   

  Er zullen altijd zeikerds zijn die niet tegen lol en gezang kunnen. Het was weer tip geregeld allemaal! Volgend jaar zeker weer!

  reageer
 • Feestende ALO student

   

  Geweldig hoe de NS en andere mensen hier op reageren, we waren gewoon een grote groep studenten die jaarlijks een keer naar Groningen gaan om te feesten! Niks is er mis gegaan niks gesloopt dus helemaal niks aan de hand! We hebben overigens echt een geweldige dag gehad en gaan volgendjaar zeker weer!

  reageer
 • Alex

   

  Jaja, waar jij zat misschien. Waar ik zat was het een schreeuwende, strontvervelende groep die over de banken liepen en zo stonden te hossen dat de trein in het station stond te dansen.

 • willem-stad

   

  Liever jolig in de trein dan achter het stuur met meerdere voertuigen. Lijkt mij ,dat de politie het prima heeft opgelost .Immers geen schade.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Filmwijkster

   

  Het waren lollige studenten in een dolle bui. Als mensen dit als bedreigend hebben ervaren? Nou, dan ben ik Barbarella :)

  reageer
 • Vinnie

   

  Echt weer jammer dat de politie hier voor komt durven ze wel. Ga boeven vangen Almere zit er vol mee

  reageer
 • Jannes van d

   

  Origineel zeg!

 • De conducteur

   

  Bij zo'n grote groep dronken jongeren mag je wel rekenen op vandalisme dus is het goed om wat politie aan het werk te hebben. Ook heel naar voor de gewone passagiers die ineens in zo'n voetbaltrein terecht komen.

 • Pieter

   

  Helemaal mee eens. Dit is risicoloos flink lopen doen. En dat een zekere Eskanderr zich beklaagt omdat hem wordt verzocht even ergens anders te gaan zitten......nou nou Eskanderr, weet je wel zeker dat het alleen maat hooligans waren en geen terroristen?

 • Theo

   

  wat een verhaal. Vanuit angst wordt gereageerd en gehandeld. Blijkt dus nix aan de hand. Gewoon vrolijke bui!

  reageer
 • Albert jodokus kwars

   

  Beste omroep Flevoland, Welkom bij het jaarlijkse tafereel 'beljatten'. Een evenement, waaraan de FBSV (onderdeel van de HVA) al meer dan 15 jaar mee doet. Hierbij gaan ruim 300 Amsterdamse studenten naar Groningen om een vriendschappelijke wedstrijd te houden. Al meerdere jaren wordt er contact gezocht met de ns en de politie, om dit zo voorspoedig mogelijk te laten voorlopen. Al meerdere jaren krijgen wij geen gehoor van hen beiden. Het is treurig om te zien, dat wij schijnbaar iets fout doen, terwijl wij ons uiterste best doen om deze avond zo goed mogelijk te laten verlopen. jammer dat wij als herrieschoppers worden neergezet, terwijl er vanaf de politie en ns weinig hulp wordt aangeboden.

  reageer
 • Ben

   

  Al enkele jaren het verhaal van een ALO student die mee ging gehoord. Veel sociale controle onderling, geen gedonder en vooral veel lol. Geen voetbaltrein, geen hooligans gewoon studenten. Hopelijk treden zowel de NS als de politie bij de eerst volgende keer dat een stel voetbalhooligangs een trein sloopt wel op want dat kost de samenleving meer geld dan dit. Al met al een zeer zielige vertoning van de NS en de politie.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert