Zwembad en sporthal Haven zijn inmiddels 'vleermuisvrij'

ALMERE
De gemeente Almere begint dit najaar eindelijk aan de sloop van de sporthal en het zwembad in Haven. De aanwezigheid van vleermuizen in de gebouwen zorgde voor vertraging van de sloopplannen.

In mei constateerden ambtenaren dat er een kolonie vleermuizen in de leegstaande panden bivakkeerde. Daarom voerde de gemeente de afgelopen maanden onderzoek uit. Tegelijkertijd zijn er in de buurt van de sporthal en het zwembad vleermuiskasten opgehangen.

Alternatief
Omdat er in de omgeving nu alternatieve slaapplekken zijn gemaakt, heeft de gemeente een ontheffing van de Flora en Faunawet gekregen. De sloop kan daarmee beginnen. Omwonenden krijgen daar binnenkort informatie over. 

Asbest 
Tijdens een inspectie van het gebouw bleek er meer asbest in de panden te zitten dan gedacht. De opruimwerkzaamheden zijn daarom met 150.000 euro duurder geworden.

reacties (13)

 • Peper

   

  Klagen is een goed recht. De burger heeft recht op informatie en openbaarheid van bestuur. De opdrachtgever (Gemeente) heeft de plicht haar bewoners fatsoenlijk te informeren. Of het uiteindelijk plat gaat doet niet ter zake, maar wel hoe dat gebeurd.

  reageer
 • Peper

   

  Het slopen van een bouwwerk dat in een bestemmingsplan, beheersverordening of voorbereidingsbesluit is bepaald is vergunningsplichtig volgens de WABO. Er komt niets voor terug en dat is bovendien een bestemmingswijziging.

  reageer
 • Frank

   

  Omgevingsvergunning? Bezwaar? Je weet toch dat er tegenwoordig volstaan kan worden met een sloopmelding. En op een melding is geen bezwaar mogelijk. De aannemer mag 4 weken na het melden starten met de werkzaamheden.

  reageer
 • Frenky

   

  En zo kan je blijven klagen, maar hij gaat toch wel plat. Hahaha!

  reageer
 • Peper

   

  De sloop kan en mag nog helemaal niet beginnen, want er is nog geen omgevingsvergunning.(voorheen sloopvergunning) Wanneer er een aannemer bekend is dient hij eerst een V&G-plan in te dienen, dat is een onderdeel van de omgevingsvergunning. (V&G = veiligheids en gezondheidsplan) Op de omgevingsvergunning is nog een bezwaarschriften termijn van toepassing, pas als dat allemaal is afgehandeld kan er goedkeuring worden gegeven of niet. Een ieder kan bezwaarschriften indienen tegen de omgevingsvergunning. Mocht U dus hinder verwachten zoals, fijnstof, trillingen, geluid, bouwverkeer, parkeren, hijskranen om uw woning (Alphen), toegankelijkheid van de wijk, beschadiging van het groen, dan wordt U aangeraden die vergunning eens goed te gaan bestuderen. Over dit soort technische aangelegenheden is de gemeente Almere tot op heden bijzonder karig met de informatie verstrekking. We hopen dat hier binnenkort verbetering in komt want voor het einde van het jaar is er nog een meeting met de gemeente. Wie geeft het antwoord ? De gemeente en de sloper zijn waarschijnlijk van plan om het fijnstof de bodem in te sproeien, wat voor gevolgen heeft dit voor bodemkwaliteit van het stadspark ? Gaat de aannemer dynamiet gebruiken, breken de ruiten ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Helemaal mee oneens.

  reageer
 • Gijs

   

  Tijdens een inspectie van het gebouw bleek er meer asbest in de panden te zitten dan gedacht. De opruimwerkzaamheden zijn daarom met 150.000 euro duurder geworden. Artikel even lezen Dickie! Geen sprake van extra kosten door de vleermuizen.

  reageer
 • Dick

   

  Totale nonsens. De overlast was in combinatie met vleermuizen en asbest.

  reageer
 • Gijs

   

  Met dank aan de vleermuizen?? Even het artikel opnieuw lezen Dickie! €150000 extra met dank aan de asbest.

  reageer
 • Jos

   

  Geef je de vleermuizen nu ook al de schuld van de asbest?

  reageer
 • H.

   

  Lezen blijft lastig. De meerkosten komen doordat er meer asbest aangetroffen is en niet door de vleermuizen.

  reageer
 • kees d.

   

  Had men de vleermuizen genegeerd waren ze nog duurder uit geweest omdat dit dier op de lijst van beschermde diersoorten staat.

  reageer
 • Dick

   

  150000 euro met dank aan de vleermuizen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert