Gemeente kan 6 miljoen extra investeren in de stad

LELYSTAD
Lelystad kan de komende jaren 6 miljoen euro extra in de stad investeren. Dat komt omdat de bezuinigingen van de afgelopen jaren hun vruchten hebben afgeworpen en de gemeente meer geld van het Rijk krijgt.

Het college van burgemeester en wethouders wil extra investeren in de aantrekkelijkheid van de kust. Ook zou er meer geld moeten gaan naar de ontwikkeling van de luchthaven. Verder wil het college investeren in woonmarketing om meer nieuwe inwoners naar de provinciehoofdstad te trekken. Verenigingen en instellingen in Lelystad kunnen ook wat extra's verwachten. De gemeente probeert de bestaande subsidies te indexeren omdat er wat meer ruimte is in de begroting voor 2017 en de jaren daarna.

Als het aan het college ligt blijft de onroerende zaakbelasting op het huidige niveau. De gemeenteraad van Lelystad moet zich nog buigen over de begroting.  

 

reacties (25)

 • lelystedeling

   

  Er kunnen nog meer miljoenen geinvesteerd worden ! Hoera. Maar, vorder dan ook die miljoenen teug van o.a.: Windesheim Mc Zuiderzee Nieuw Land Poldermuseum Afschrijving Grondbedrijf is ook al 3 miljoen !

  reageer
 • Jaap

   

  Je zal maar in de gemeenteraad zitten en die paar centen moeten uitgeven en het iedereen naar de zin maken. Lijkt mij een onmogelijke en ondankbare taak. Sterkte ermee.

  reageer
 • Tim

   

  Lekker veel autominded mensen hier. Ik zou zeggen: afwaarderen al die dreven naar 1 rijstrook per richting en de andere strook inrichten voor de fietser en voetganger. In Lelystad is de fietser de pineut en ik ervaar dit als fietser bijna dagelijks; teveel omfietsen, toeristen die verdwalen, als fietser bijna nergens voorrang hebben, veel te steile bruggen, enge tunneltjes. Stap nou maar af van dat modernistische gedachtengoed met het onnodig scheiden van verkeersstromen. Wat mij betreft verdient Lelystad het predikaat slechtste fietsgemeente van Nederland. Doe er wat aan!

  reageer
 • Pieter

   

  Goed idee ;) mett als gevolg meer ongelukken, aangezien al die fietsers tegenwoordig meer op hun smartphone kijken dan naar de weg en het verkeer. Ik heb het nooit als vervelend ervaren, die fietsbruggen zijn goed voor je conditie en je komt weinig tot geen auto's tegen.

 • Ria

   

  Gefeliciteerd gemeente Lelystad. Dit is een teken dat jullie goed bezig zijn. Doe er iets moois mee.

  reageer
 • Vanessa

   

  Ze moeten het geld gewoon in het stadshart pompen. Het is daar te te iets voor woorden 980r44

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystedeling

   

  Een mooi strand dat zou pas veel mensen trekken.

  reageer
 • wim werner

   

  Waarom de luchthaven(Schiphol) deze heeft al een cadeau van Lelystad gehad in het verleden namelijk het kunnen kopen voor een gulden.

  reageer
 • Willem

   

  Haal dan alstublieft dat betaald parkeren weg ! Zorg dat iedereen WELKOM IS in Lelystad!

  reageer
 • Rolf

   

  En weer dat betaald parkeren er hij halen.. Zo kortzichtig... Betaal gewoon die paar centen

 • Frits

   

  Nuttiger voorstellen: pak het groen aan dat over de fietspaden woekert. Doe iets aan de verkeersongevallen op de dreven. Voer gratis parkeren in het stadshart in. Bouw de schoolcampus bij De Rietlanden. Verbeter het busvervoer in de stad en naar Enkhuizen. Geef subsidie om de gebouwen in het stadshart een vrolijker uiterlijk te geven en om te bouwen naar appartementen. Bouw een openluchtzwembad. Doe iets aan de leegstaande kantoren Lelycentre. Boek de grondwaarde van Warande bij de Buizerdweg af en ga op aantrekelijkere plaatsen bouwen, inclusief het gebied rondom station Lelystad-Zuid.

  reageer
 • Frits

   

  Zucht. Nog meer citymarketing, onder de noemer woonmarketing. De dochter van Fackeldey werkt dus nog steeds bij die club?

  reageer
 • een Lelystad fan.

   

  Als je alle reacties leest is het toch heel fijn dat er een college is en een gemeenteraad die over het geld gaat beslissen. Want als al die negatievelingen hun zin krijgen komt er niks van terecht.

  reageer
 • Harry

   

  Wat dacht iedereen van een eerste aanbetaling op de 55 miljoen voor de nieuwe campus? (SVOL). Gaat welliecht de scholenfusie toch door....

  reageer
 • KC

   

  Leegstand in de Gordiaan en de wachtlijsten in de sociale woningbouw aanpakken.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Het bekende 'verlanglijstje': de kust en het vliegveld, en nog meer woningen, waar ongehoord veel kantoren/winkelruimten leegstaan. Typisch een wethouder die te lang in Lelystad heeft gezeten, tijd voor nieuwe ideeën! Begin nu eens met CULTUUR en LEEFBAARHEID, beste wethouder Fakkeldij, laat dat 'vliegveld' aan de provincie over, en ook de Flevokust (het domste idee sinds Lelystad bestaat!). Lelystad is GEEN aantrekkelijke stad, gezien alle onderzoeken en statistieken: het belangrijkste is de sociale cohesie (laag), aantrekkelijkheid van het winkelgebied (zeer laag), cultuur(zeer laag, ondanks de inspanningen van de Agora, Bibliotheek, Underground en Bataviawerf, aantrekkelijkheid van het stadshart (laag) en openbaar vervoer (laag). Dan ligt het toch voor de hand om daar eerst iets aan te doen, in plaats van een vliegveld te promoten of woningbouw in de Warande? 'Sommige dingen veranderen nooit' (sinds ik in Lelystad kwam wonen) en dat is geen beste kwalificatie! Lelystad geeft lucht met een nieuw college! (zucht!)

  reageer
 • Rinus

   

  Beste negatieve groenslinkser Bart van de Kolk, teveel biologische azijn gedronken?

 • mmm

   

  Waarneer vertrek je. Weer een negatieve ling minder

 • Gaby

   

  Graag een geluidswal aan de visarenddreef van station en voorbij de rotonde bij stadseiland/ richting schoener!

  reageer
 • Gaby

   

  Graag een geluidswal aan de visarenddreef van station en voorbij de rotonde bij stadseiland/ richting schoener!

  reageer
 • frits

   

  Geluidswallen langs alle dreven waar 50 geldt, en dan weer gewoon 70 invoeren. Visarenddreef lijkt me onzin; zo veel verkeer rijdt daar niet, en je mag gewoon 70 (behalve bij het provinciehuis).

 • ed

   

  De kust bestaat niet alleen uit Batavia-Haven/BataviaStad en omgeving Over de sluis/gemaal Wortman bestaat ook een kust ! Werkeiland Lelystad tot en met de rotonde Knardijk. College wees zuinig op het erfgoed dezer stad, dat U zelfs in de nota een van de parels van Uw gemeente noemt.

  reageer
 • kustbewoner

   

  Onderhoud en woningbouw (laag) op , volgens het College, de parel van Lelystad, werkeiland Lelystad.Uit/Afkoop van Projectontwikkelaar(s). Meer dan 10 jaar is hier de nieuwste wildernis van Lelystad ontstaan. Een aanfluiting voor de bevordering van recreatie en toerisme aan de kust.

  reageer
 • Bolletje

   

  Ik weet wel zinvollere bestemming voor die 6 miljoen. Het ontwikkelen van het vliegveld moet maar betaald worden door de N.V. Schiphol, die is tenslotte de eigenaar. De kust wordt het meest benut door waterrecreant die best wat te besteden heeft. Woonmarketing is nu door de woningschaarste overbodig. Laat het college maar eens aan de ouderen in de stad denken. Die zijn de afgelopen jaren op alle mogelijke manieren gekort en zitten nu noodgedwongen veelal achter de geraniums. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het gratis vervoer in de stadsbus, een flinke korting op een zwembadabonnement of een voorstelling in het Agoratheater.

  reageer
 • Lies

   

  Ik denk dat er genoeg gedacht wordt aan de ouderen in de stad! wat denk je van groen onderhoud? dat mag van mij wel iets vaker en wat meer woningen of ombouw kantoren tot appartementen om de wachtlijst wat te verminderen..

 • Bvdb

   

  Wordt het een niet tijd dat onkruid aangepakt wordt overal waar je kijk zie je het . En hondenpoep zie je ook overal Lelystad gaat hard achteruit

  reageer
 • Jan

   

  Aan de slag dus bvdb!

 • Tim

   

  Investeer in de openbare ruimte ipv nog meer prestigeprojecten opstarten! Als Lelystad zich als groene stad wil blijven profileren, moet daar ook geld naartoe!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Mooi dan kunnen we eens goed investeren in zaken als jeugdzorg en zorg voor onze ouderen.

  reageer
 • peter

   

  Als ik dit artikel zo lees dan is het geld alweer uitgegeven.

  reageer
 • Peter

   

  6 mio voor het Stadshart. Ik ben voor.

  reageer
 • Esther

   

  Ik ook 🖒

 • HM

   

  In plaats van meteen weer meer gaan uitgeven, zou het beter zijn om vooral te kijken naar bevriezing van lasten van de burgers. Anders moeten die straks de gestegen lasten toch weer op gaan brengen. Verder vooral inzetten op het aantrekken van hoogwaardige banen en nieuwe inwoners met een goed inkomen die dat ook in de stad gaan besteden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert