Tijdelijk gratis winkelpand voor ondernemer met goed idee

DRONTEN
Een ondernemer met een goed idee kan in het centrum van Dronten drie maanden gratis een winkelpand gebruiken. Met deze aanbieding willen de bestaande winkeliers en vastgoedeigenaar PPF nieuwe collega's naar Dronten trekken en winkelcentrum Suydersee aantrekkelijker maken.

Er is één winkelpand beschikbaar. Ondernemers hebben tot 1 november de tijd om zich te melden. Ook winkeliers die al in Dronten gevestigd zijn, mogen met een idee voor een nieuwe winkel komen.

Eerder deze week werd bekend dat de winkelleegstand in Dronten dit jaar meer is toegenomen dan in de rest van Flevoland. De bestaande ondernemers zouden het liefst zien dat zich een type winkel of horecazaak meldt waarvan er momenteel nog weinig in Dronten zijn. Volgens een woordvoerder van de ondernemers zou een winkelier met een levensvatbaar plan nog dit jaar de deuren kunnen openen.

reacties (7)

 • Marijke

   

  Wat zou het geweldig zijn om een winkel te beginnen met buitenlandse ingrediënten (Turks, Aziatisch) en kookworkshops te geven om te laten zien hoe makkelijk je gerechten uit die gebieden zelf kunt koken! Het is jammer dat mijn gezondheid dit in de weg staat, maar mijn handen jeuken!

  reageer
 • Ondernemer

   

  Ik zou graag maar wat graag een winkelpand willen huren in het centrum van Dronten maar de torenhoge huren prijzen houden mijn tegen! Het goedkoopste pand wat nu leeg staat kost €1100,- per maand en dat is excl. de kosten voor de winkeliers verenging en op een B locatie. Vreselijke duur.

  reageer
 • ik

   

  Lang leven de gemeente me moeder krijgt geen pand voor de weggeefwinkel maar dit kan wel triest hoor

  reageer
 • Sn

   

  Beter lezen. Dit is geen idee van de gemeente maar van de vastgoedeigenaar die 4000 euro voor een paar m2 durft te vragen.

 • Kim Holland

   

  Ik zie grote mogelijkheden voor een mannen relaxruimte met massageruimtes.

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  Laat de cursisten van het ckv een tijdje in een pand, zien spelen/schilderen/dansen enz enz doet zelf ook willen gaan doen. Zet stoelen erbij, klein drankje van de plaatselijke horeca, gratis mini concert door gemeente genoten👍🏻.

  reageer
 • Brinkman

   

  Alweer het ckv. Is de meerpaal al niet genoeg ?

 • laat alle reacties zien
 • Dronten

   

  Er is maar 1 oplossing voor de leegstand.. doe wat aan de bizarre huurprijzen voor winkelpanden.

  reageer
 • pieter

   

  Op telefoonwinkels en nog meer horeca zit daar nu echt iemand op te wachten. ?????, hoogstens een echt buurtcafé in het dorp met een pilsje tegen een betaalbare prijs. Een winkel met dames en herenkleding voor vijftigplussers in het middensegment, daar is het wachten op.!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert