Leefbaar stelt vragen over aanrijtijden brandweer

ZEEWOLDE
De fractie van Leefbaar Zeewolde maakt zich zorgen over de verslechterde aanrijtijd van de brandweer in Zeewolde.

Leefbaar wil van het college weten of zij maatregelen gaan nemen om de aanrijtijden van de brandweer in het buitengebied van Zeewolde te verbeteren. En zo ja, wat die maatregelen zijn.

Uit het jaarverslag 2015 blijkt dat de brandweer vorig jaar in 7,7 procent van de gevallen binnen de gestelde tijd van 8 tot 10 minuten bij een brand was. In 2014 was de brandweer nog in 16,3 procent van de gevallen op tijd.

reacties (3)

 • Rob

   

  De Gemeente Zeewolde heeft zo'n beetje het grootste grondoppervlak van Nederland, allerlei omstandigheden op de weg en onderweg, bereikbaarheid in voorkomende gevallen kunnen de gemiddelde aanrijtijd sterk en soms negatief beïnvloeden. Net zo dat het onbegrijpelijk is dat er nog steeds geen ziekenauto gestationeerd is in of bij de brandweer kazerne in Zeewolde maar deze nog steeds ver weg uit het buitengebied moet komen.

  reageer
 • Boerman

   

  Als je het water in rijdt met je duikongevallenwagen dan duurt het wel lang voor je ergens bent ja

  reageer
 • Duikboot expert

   

  Dat was in Almere!

 • kees d.

   

  Het verzorgingsgebied van de Brandweer van Zeewolde is erg groot en als je ver het buitengebied in moet dan kan de gemiddelde aan rijtijd behoorlijk oplopen. In de woonkern zullen ze altijd wel op tijd aanrijden. Voor het buiten gebied snellere voertuigen aankopen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert