Meerderheid burgerpanel voor vuurwerkvrije zones

NOORDOOSTPOLDER
De raadsfractie van ChristenUnie/SGP in Noordoostpolder zet het invoeren van vuurwerkvrije zones tijdens oud en nieuw weer op de politieke agenda. Aanleiding is een enquête van het burgerpanel waaruit blijkt dat zeventig procent van de respondenten het een goed idee vindt om op bepaalde locaties in de gemeente geen vuurwerk af te steken.

"Tijdens de vorige jaarwisseling heb ik gemerkt dat jongeren er erg naar uitkijken en ouderen zich tegelijkertijd veel zorgen maken over het geknal in hun buurt," zegt raadslid Henriëtte van Keulen van ChristenUnie/SGP. Dat motiveerde haar om het burgerpanel te raadplegen. De resultaten van de raadpleging zijn voor haar aanleiding om maandagavond tijdens de raadsvergadering aandacht voor het onderwerp te vragen.

Experiment in kwetsbare gebieden
"Voordat je het weet is het alweer eind december, daarom kom ik er nu mee," benadrukt Van Keulen. Zij voelt veel voor een experiment in kwetsbare gebieden, zoals bejaardentehuizen en winkelcentra. "Dan blijven er voldoende locaties over om vuurwerk af te steken en houden we ook rekening met mensen die er moeite mee hebben. Ik zou zeggen: laten we het gewoon een keertje proberen," stelt Van Keulen voor.

reacties (4)

 • red

   

  De Sint die niet meer met de boot aankomt, Zwarte Pieten die ineens een ander kleurtje moeten hebben en nu dit weer het vuurwerk... Deze polder heeft al niks aan echte tradities behalve piepers.De traditie in deze polder is alleen maar zeuren over hondenpoep en ander geneuzel.geen wonder dat men die polder uit gaat om vertier elders te zoeken en zelfs te wonen.Voor de jeugd word niks gedaan , uitgaansleven ligt hier op zijn gat omdat we zondags op tijd weer in de kerk moeten zitten.Kortom t gaat steeds verder achteruit

  reageer
 • siemon

   

  Tja, ga niet iets invoeren wat niet te handhaven is. 1 dag in het jaar; waar praten we over?

  reageer
 • Carry

   

  Was het maar 1 dag per jaar dan had ik er geen moeite mee. Je moet de idioten die het hele jaar door vuurwerk afsteken hiervoor bedanken. Natuurlijk krijgen steeds meer mensen daar moeite mee.

 • Oog

   

  We praten over mensen die hun oog kwijt raken omdat er malloten met bier op vuurwerk afsteken

 • GJV

   

  Gaan we ook aan deze traditie zitten?? Eerst de tijden al aangepast en nu het afsteken verplaatsen naar onmogelijke plaatsen. Afblijven van deze traditie!!!

  reageer
 • Erik

   

  Totdat je zelf, een oma, opa, papa, kind of geliefde een oog verliest. Dan sta je ineens voorop om te waarschuwen voor de gevaren en afschaffing van deze traditie. Meeste ongelukken komen door andere malloten wat is er mis mee om bij scholen, ziekenhuizen en bejaarden- of verzorgingscentra dit te verbieden? Ik ken iemand die z'n duim verloor voorheen groot voorstander van vuurwerk, nu groot tegenstander en gaat zelfs langs scholen en media om dit te verkondigen. Het is leven en laten leven!

 • jo jo

   

  Krijgen we na de Zwarte Pieten discussie dit geneuzel weer? Hou toch op mensen of ga emigreren.

  reageer
 • Ja ja

   

  Als we het ergens niet mee eens zijn, gaan we polderen tot er er uit zijn. Ook dát is traditie. Als jo jo die traditie niet bevalt wordt het tijd dat jo jo gaat emigreren.

 • Gerard

   

  Idd word zo moe van die mensen die overal wat op tegen hebben!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert