Nieuwe aanhouding voor busoverval

ALMERE
Politie heeft een derde verdachte aangehouden voor de overval op de bus in Almere in juni van dit jaar. Het gaat om een 23-jarige Almeerder. Eerder deze week zijn twee mannen veroordeeld tot 2 en 3,5 jaar cel voor de overval. Het Openbaar Ministerie denkt dat de derde verdachte bij de overval op de uitkijk stond.
 
De verdachte werd eerder ook al aangehouden, maar mocht na verhoor weer gaan. Hij bleef wel verdachte in het onderzoek. Dankzij nieuw bewijs tegen hem is hij opgepakt. De man moet zich later dit jaar verantwoorden voor de rechter.

In juni werd buslijn 328 van Connexxion 's nachts door twee mannen overvallen. Eén man bedreigde de chauffeur en een passagier met een mes. Dit gebeurde in De Wierden in Almere Haven. Na de overval gingen de mannen er met een geringe buit van door. De derde verdachte is volgens het OM ook verantwoordelijk voor de overval op de bus en hem wordt medeplichtigheid ten laste gelegd.

reacties (2)

 • Evros

   

  In Frankrijk doen ze het beter wat het recht betreft. Als je met een aantal lui rottigheid uitvreet, krijgen je allemaal gelijke straf. Krijg je 3 jaar, dan ook allemaal 3 jaar. Had je maar niet mee moeten doen.

  reageer
 • Sjarel

   

  Deze zomer zat ik alleen in de bus en tijdens het praatje met de chauffeur vroeg ik hem hoeveel geld er in zijn geldla zat aan het einde van zijn rit. Maximaal €30.-! Onbegrijpelijk dat busmaatschappijen geen landelijke campagne beginnen waar in men duidelijk maakt dat er niets te halen valt bij de chauffeur. 3.5 jaar zitten voor €30.- dat wil de domste crimineel nog niet.

  reageer
 • Lexxie

   

  Wat zeg je 3,5 jaar zitten hahaha we zitten in Nederland hoor je bedoeld waarschijnlijk een taakstrafje van 3,5 uur inclusie half uur thee drinken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert