Nieuw 'Lelyloft' moet deeleconomie aanjagen

LELYSTAD
Emiel van der Herberg is een initiatief gestart om samen met andere Lelystedelingen een zogenoemde Lelyloft op poten te zetten.

Zijn idee is om in de buurt van Lelystad Centrum 5 tot 8 woningen te realiseren waarbij de bewoners met elkaar samenwerken op praktisch vlak. Te denken valt aan het delen van de stofzuigers, dakterrassen en logeerkamers. Op die manier wil Van der Herberg een deeleconomie creëren.

Hij benadrukt dat het beslist geen commune of woongroep wordt. De loftbewoners zijn slechts buren die het een en ander uitwisselen.


 
 

reacties (4)

 • Dirk2

   

  Zou de heer vd Herberg soms op zoek zijn naar een mooie plek met maximale subsidie? Past prima in het PvdA profiel. En laat wonen nu net bij deze partij in portefeuille zitten! Dat is wel heel toevallig weer allemaal. Gelijk een halt toeroepen deze ONZIN. Genoeg beschikbare woonkavels op Warande en dan ben je zo in het "centrum", of past dat niet?

  reageer
 • inwoner

   

  Lelyloft is gebakken Lucht.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik niet in elk geval, ik deel al jaren met vrienden heggenschaar, auto, en wasmachine, en hoeven daarvoor niet bovenop elkaar te wonen. Wat ik wel goed nieuws vind is dat Emiel zo is afgevallen en er gezond uit ziet.

  reageer
 • Inwoner

   

  Daar is hij weer..mag aannemen dat hij niet voor anderen denkt maar zelf de eerste bewoner wordt?!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert