Flevolanders zijn blij met hun buren

FLEVOLAND
Flevolanders zijn blij met hun buren. Dat blijkt uit de resultaten van het AD Buurtonderzoek. Ruim 20 procent beschouwt hun buren zelfs als vrienden en de helft van de huishoudens heeft een sleutel bij een buur neergelegd. 

Ruim 90.000 mensen uit het hele land deden mee aan het onderzoek. Flevolanders geven hun eigen gemeente gemiddeld een 6,9. Ze zijn vooral blij met de hoeveelheid groen in de buurt en de speelvoorzieningen voor kinderen. De grootste ergernissen zijn te hard rijdende auto's, andermans huisdieren en hondenpoep. 

De meeste mensen voelen zich ook veilig in hun buurt. Almere zit met 89 procent iets onder het landelijk gemiddelde van 92. Daar komen de buren in vergelijking met andere Flevolandse gemeenten ook het minst vaak bij elkaar op verjaardagsvisite. In Dronten gebeurt dat veel meer.

reacties (5)

 • Ron

   

  Ik heb heel veel twijfels over dit onderzoek omdat 90 procent vd percentages van almere allen 6 procent bedragen. Terwijl de andere 2 cijfers juist heel veel flucteren. Dat bestaat niet. Eerst graag een verklaring ... en zet anders een rectificatie op de site

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Buren, sommige daar kun je beter soep van koken (vrij naar de titel van een boek voor kinderen: Grote mensen, daar kun je beter soep van koken, Jos Kuijer). Mensen zijn mensen, en buren zijn niet beter... Soms zijn er echter mensen die geen buren zijn, maar verre buren, waar je iets voor voelt of iets mee hebt.. Dat is mooi, medemenselijkheid!

  reageer
 • Kato

   

  Mooie reactie van Flevowatcher, medemenselijkheid kan ook betekenen dat je buren beter op een fatsoenlijke afstand kunt houden gezien het duurzame wederzijdse onbegrip. Vaak door gebrek aan kennis.

 • Rosi

   

  Bij mij zijn ze niet geweest. Maar ik ben zekerrr blij met mijn buren. En JA HONDENPOEP is bij ons ook een grote ergernis. Nee niet van mijn naaste buren wel van buurtbewoners. Ze houden zich gewoon niet aan de aangewezen hondenuitlaat plekken. Die beesten bij een ander voor de deur laten schijten in plaats van voor hun eigen deur.....Grrrrrr

  reageer
 • Buurman 2

   

  Nou, bij mij zijn ze niet geweest, anders was de uitslag wel anders geweest,!

  reageer
 • Rob

   

  U is niet zo geliefd begrijp ik?

 • Tis wa

   

  Lekker ruim begrip. Flevolanders zijn blij met hun buren. Geloof dat tegenwoordig de meeste op hun zelf zijn. Dat ze niet eens weten wie hun buren zijn.

  reageer
 • Jos '56

   

  Nou, ik weet anders prima wie mijn buren zijn :-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert