Uitvaartbeurs toont de laatste trends voor de laatste reis

DRONTEN
In de Meerpaal in Dronten is zaterdag voor het eerst een uitvaartbeurs georganiseerd. 'Afscheid is onsterfelijk' was het thema. Bezoekers konden bij 60 standhouders terecht voor de laatste trends van de laatste reis.

Er is steeds meer vraag naar een uitvaart op maat. De standhouders lieten op de beurs zien wat er allemaal mogelijk is. Zo was er een waterurn te zien die in de eigen tuin wordt geplaatst. De as druppelt dan bij elke regenbui langzaam de grond in. Een andere standhouder toonde een motor met zijspan waarmee de overledene naar de begraafplaats gereden kan worden.

De uitvaartbeurs werd druk bezocht. Verschillende bezoekers gaven aan dat ze zelf wilden bepalen hoe hun afscheid er uit zou gaan zien. De organisatie wilde met de beurs het taboe op het eigen overlijden doorbreken.

reacties (3)

 • Kees

   

  De ene zijn dood is de ander zijn brood, is het gezegde. Veel brood in te verdienen als je het aanbod van de standhouders zag. Het is ook in deze branche zo denk ik dat je net voor je overlijden, als je of je familie, daar de kans voor hebben moet gaan shoppen. Er is veel geld mee te verdienen gezien het concurrerend aanbod. En dan kan de koffie met een klef plakje cake, koffie met gebak worden. Maar laten wij hopen dat het nog lang mag duren dat er een boterham aan ons overlijden wordt verdiend. Veel gezondheid wens ik een ieder.

  reageer
 • Freek

   

  Benieuwd of ASVD ook van de partij was, die gaan dit seizoen met een vaart uit de hoofdklasse!

  reageer
 • Pieter

   

  De commercie, inclusief de er bij horende reclameboodschappen, heeft ook deze sector stevig in de houdgreep. Het geeft mij eerlijk gezegd een ongemakkelijk gevoel. Moet dan werkelijk alles ondergeschikt gemaakt worden aan geld verdienen?

  reageer
 • Job

   

  Wat is daar mis mee?! Voor de nieuwste tv wordt gretig betaald. Omdat er emotie in het spel is, kan of mag dat ineens niet meer. Afscheid nemen van een mensenleven op een wijze die de overledene zelf wil, mag niets kosten. Eigenlijk vreemd.

 • Rob

   

  Eens. Het gaat nergens meer over.....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert