Lelystedelingen doen meeste meldingen bij 144

LELYSTAD
Lelystedelingen doen landelijk gezien gemiddeld de meeste meldingen van dierenleed bij meldpunt 144. Dat blijkt uit cijfers van de politie van juli 2013 tot juli 2015. In totaal werd er ruim 700 keer gebeld. Per 1000 inwoners waren dat 9,6 meldingen. Het ging voornamelijk om leed bij honden, katten, paarden en pony's. 

Op Urk werden in Flevoland de minste meldingen gedaan en Almere was koploper met bijna 1.200 meldingen. Dat waren er 6,1 per 1000 inwoners.

De meeste telefoontjes die bij het meldpunt binnenkomen, hebben betrekking op honden. Nog niet alle meldingen komen bij 144 terecht. Mensen bellen nog vaak de verkeerde instanties. 

[https://localfocus2.appspot.com/57f902f07b00f]

reacties (16)

 • Marinka

   

  Ach... je bent er zo een... mea culpa... kansloze zaak, geen visie/inzicht. Jammer dat je niet direct zei dat jij het onderwerp was van haar... want dat maakt de zaak wel fff anders. Nog een fijn leven toegewenst.

  reageer
 • An

   

  Het gaat hier over dieren trouwens en ik vind het irritant dat een buurvrouw zich bemoeit met mijn kater. Zij moet maar op zichzelf letten.

  reageer
 • An

   

  Nee het is irritant als buren zich ongevraagd bemoeien

  reageer
 • Marinka

   

  An, dat is toch prima? Ga het gesprek aan. Ik deed ook dingen niet handig... dat was 30 jaar geleden dan wel, maar ik heb toen bijgeleerd. Zelf scan ik ook... voor die konijnen, de foute labels in textiel welke voor mens en dier schadelijk zijn, de #Wildernix (zijn maar 20.000 kadavers tot nu toe), maar ook kindermishandeling.. ik bedoel als politie en jeugdzorg je belt dan zal het vast nodig zijn voor dat mannetje... al duurde het een jaar van bellen en bellen en kotste iedereen in de straat mij uit... want zij hoorde het kind 's nachts niet gillen en huilen... tot ze de politie zagen komen, jeugdzorg en de rest van het circus. De overige familie van manneke was maar wat blij met mij. O, zou Henk dat ook irritant en onnodig vinden bellen voor kindermishandeling? Toen heb ik wel 15 keer gebeld denk ik. Ik knok voor dieren, kinderen, volwassen mannen en vrouwen die door hun werkgever en de bonden belazerd worden (net nog fff 14 uur gebuffeld... is nu na 1.30 uur na middernacht, spullen naar advocaat first thing; heb 40 jaar voor mijn families (eigen en schoon) gezorgd juridisch en zorg zonder dank... misschien hou ik daarom wel meer van dieren:) Maak een praatje met haar (nee, Henk ik ben het niet!) en wie weet wat je er dan van vindt:). Een fijne dag toegewenst!

  reageer
 • An

   

  Dieren kunnen niet voorzichzelf opkomen nee..echter een buurvrouw uit mijn wijk is wel heel fanatiek voor de dieren . Iedereen in haar omgeving met een dier wordt gescand door haar

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Den

   

  Helaas niet Mariska, helaas niet.

  reageer
 • Nathalie

   

  Lijkt me logisch, vele Lelystedelingen maken gebruik van de trein richting Amsterdam en dan kom je langs de "kadaver"plassen.

  reageer
 • Marinka

   

  Ik heb maar één keer gebeld... en ja op de heetste dagen in een eeuw zaten die stumpers van 8 uur lang in de volle zon, uit de wind... met 2 in een hok voor een cavia... en ja, daar zeg ik dan wat van... krijg ik meteen een grote bek van eigenaresse... die zelf in de shaduw zit, want is zo heet.. dan rest enkel 144 te bellen want een knokpartij of konijnen stelen is niet mijn ding. Lang verhaal kort... Ze hield zoveel van haar konijnen dat ze weigerde ze in de schaduw te zetten. Politie ging op bezoek en een medewerkster van een konijnenopvang is langs geweest. De konijnen waren binnen paar dagen weg, in de pan of bij een hopelijk beter baasje. Allebei goed, liever dood dan eeuwig in een veel te klein hok in hitte en ijskou opgesloten, de konijnen mochten er nooit uit, maar een nieuw baasje wat geeft om een dierenziel is altijd meer gewenst. Maar om dit te begrijpen heb je een hart nodig... en kennis konijnen kunnen heel slecht tegen hitte... leven daarom ook onder de grond... O en laat volgende keer op social media gerust weten wie bent hoor dan te roddelen hier...

  reageer
 • Henk

   

  Cijfers kloppen, 1 persoon belt ongeveer 500 keer naar de politie voor en stel stomme konijnen in een hokje (zie social media). Geen wonder dat dit het totaal omhoog brengt

  reageer
 • Marinka

   

  Daar heb je wel ballen voor nodig! En mooi als je bv werkeloos bent dat je je inzet voor je omgeving! Maar dat was vast niet wat jij bedoelde...

  reageer
 • Marinka

   

  Precies! Dat maakt Lelystad ook zo mooi. Ik werd er echt blij van en het motiveert vooral door te gaan dieren uit slechte situaties te krijgen.

  reageer
 • Den

   

  Of het meeste tijd om naar buiten te kijken en te bellen...

  reageer
 • StevieW

   

  En misschien wel de gemeente met relatief de meeste honden... ach ja, lekker belangrijk.

  reageer
 • Peter

   

  Of de gemeente met de meeste dierenbeulen? Aantal telefoontjes zegt natuurlijk niet zo heel veel.

  reageer
 • Almere4ever

   

  respect voor Lelystad

  reageer
 • SAS

   

  Tja we zijn misschien wel een van de armste gemeente maar wel het meest begaan met de zwakkere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert