"Floriade-organisatie moet Flevolandse bedrijven inschakelen"

FLEVOLAND
Oud-gedeputeerde Bert Gijsberts vindt dat heel veel van de aanbestedingen en opdrachten van de Floriade-organisatie terecht moeten komen bij het Flevolandse bedrijfsleven.

Gijsberts zegt dat in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken. De politicus krijgt een rol rond het Floriade-project, waarbij hij moet proberen ondernemers uit de regio bij het evenement te betrekken.

Bij de vorige Floriade in Venlo werd 45% van de uitgaven van de organisatie in Limburg gedaan.

reacties (17)

 • Dr.Jake

   

  .... en kost op eens een tulpenbloembol minstens het viervoudige want de gemeente en dus de Almeerder betaald toch. Dus waarom niet even goed graaien door die bedrijven bij de aanleg van hun eigen werreldtuinbouwtentoonstelling die ze gratis van de politiek krijgen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Nee ze MOETEN gewoon ermee stoppen!

  reageer
 • KC

   

  Hij weet als ondernemer het best dat bij zulke grote projecten de projecten openbaar of zelf Europees aanbesteed moeten worden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Volgens mij zijn er voor de aanbesteding van dit soort projecten gewoon (EU) regels waar ook de gemeente Almere zich aan heeft te houden...... Het is misschien verstandig om eens vooraf vast te leggen wie waar verantwoordelijk voor is. Dat scheelt straks weer allerlei onderzoek / hoor commissies. Kunnen we de schade misschien nog een beetje beperken.

  reageer
 • Johan

   

  VVD ers en de Floriade, daar hebben we al veel 'goede' voorbeelden van gezien die de burger veel geld hebben gekost..... dit VVD statenlid..... hoe bedoel je de slager die zijn eigen vlees keurt.... gaat dit goed en integer?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johan

   

  Bert Gijsberts zou graag heel veel gunnen aan: Bert Gijsberts.

  reageer
 • hans

   

  De Almeerse gemeenteraad heeft echt oogkleppen op, doordenderen richting de afgrond. Zitten daar nou echt geen mensen met gezond verstand bij. Het laat het ze koud hoe veel Almeerders anders over de Floriade denken. Trek aan de noodrem en houdt de schade beperkt. Alles heeft zijn grenzen, het budget van de gemeente en de portemmonnee van de burgers die straks de Floriade mogen bekostigen. Gemeenteraad, wordt eens wakker en gooi je ego overboord.

  reageer
 • Havenaar

   

  Inderdaad, er zitten geen mensen met gezond verstand in de gemeenteraad. Waren miljoenen worden uitgegeven gaat dit automatisch, maar over pietluttige bedragen zeikt men weken. Herinnert u zich discussie over vergoeding avondeten raadsleden? Weken lang vergaderd over een bedrag van een ton. Maar toen het ging over de 90 miljoen euro voor de Floriade tekenden bijna alle partijen bij het kruisje zonder maar een seconde na te denken. Meeste raadsleden hebben niet eens alle stukken gelezen. Zelfde idee met die Floriade volggroep. Bestaat louter uit mensen met nul verstand v grote evenementen, en meeste mensen werken niet eens in bedrijfsleven, maar teren op allerlei gesubsidieerde clubjes.

 • Willem

   

  Pratende speknek. Afkappen die Floriade.

  reageer
 • Hannes

   

  Maar dan wel met een toenadering met alle fantasieën op het Kasteel terrein!!. En Almere zal zijn Continuïteit in alle toonaarden tegoeden komen!!.. En de Spirituele waarden aan de eigen Cultuur kan in een veranderde omgeving zeker een vernieuwing mogelijk maken!!.. ( Nogmaals vergeet de Floriade/woonwijk op de zo verkeerd gekozen kwetsbare locatie!!)..""En de ondernemers komen vanzelf wel!!""

  reageer
 • Willem

   

  Bert Gijsbers is een protectionist, die laten protectionisme prevaleren boven normale marktwerking. Van deze mensen hebben we er al teveel in Nederland. Als een bedrijf buiten Flevoland het werk goedkoper kan uitvoeren zal dat bedrijf de opdracht moeten krijgen.

  reageer
 • Bert Gijsberts

   

  Het gaat niet alleen om halen maar ook brengen door bedrijfsleven vanuit Flevoland, door deelname aan inzendingen en presentaties , kansen investeringen. En ook is het van belang dat werkgelegenheid in Almere en regio stimulans krijgt.

 • Almeerder

   

  Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gaat mijn stem naar de partij die deze Floriade onzin zo snel mogelijk stopzet!

  reageer
 • Inwoner

   

  Toon lef en geef aan dat de Floriade een luchtballon is. In Lelystad weer wat geld 'over' om andere dingen te doen. Nou, zeker géén geld naar de Floriade hoop ik toch..

  reageer
 • jeroen

   

  Is dit democratisch ? Welke beslissers hebben belangen ? Wie wordt er uitgebuit ?

  reageer
 • Robert

   

  Sinds 1988 zijn alle Floriades met miljoenenverliezen afgesloten. De vorige Floriade heeft de ‘Floriadegemeenten’ Venlo, Peel en Maas, Horst aan de Maas, Venray en Gennep zelfs 26,6 miljoen euro verlies gekost. Bovenop de 5,5 miljoen verlies op het evenement zelf. Is er enige, goed gefundeerde, reden om aan te nemen dat dit in Almere anders zal gaan? Almere komt nu al geld tekort, met dergelijke verliezen er bovenop draait de Burger tot 2040 op voor dit onzinnige plan. Onbegrijpelijk dat de Raad hier niet alsnog een streep door zet.

  reageer
 • Dirk2

   

  Wat Bert vindt is niet relevant. Wie is straks de hoofdaannemer? Die bepaalt, gelijk de uitbreiding vliegveld Lelystad, Flevokust (Van der Lee komt uit Hagestein en heeft ook wat in Lelystad), etc. Flevoland heeft prima klein en wat middenbedrijf. Bert weet ook dat de Floriade grotere partijen noodzaakt. Laten we elkaar nu geen worst voorhouden of naar de mond praten! En is die rol van Bert al zeker? Wie financiert dat? Voorlopig alleen maar holle frasen, jammer weer!

  reageer
 • loper

   

  Dit is Koefnoen toch? Kan niet echt zijn.

  reageer
 • Almeerder

   

  In de basis mee eens maar wie gaat ervoor zorgen dat Bert niet zijn vriendjes gaat bevoordelen ("old boys netwerk of zoiets")?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert