VVD: motie om cameratoezicht mogelijk te maken

LELYSTAD
De VVD in Lelystad dient dinsdagavond tijdens de gemeenteraad een motie in om de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) aan te passen, zodat het mogelijk wordt om cameratoezicht in de stad in te zetten.

Directe aanleiding hiervoor zijn de recente branden in de Voorstraat. Daar brak in korte tijd vijf keer brand uit. Vorige week gaven veel politieke partijen aan dat tijdelijk cameratoezicht niet nodig was. Ze wilden eerst meer informatie over de branden. 

VVD-fractievoorzitter Edwin Hers zegt dat het indienen van de motie niet impliceert dat zijn partij voor het plaatsen van camera's in de Voorstraat is. Het gaat de liberalen erom dat er snel gehandeld kan worden als de situatie erom vraagt.
 

reacties (3)

 • procamera

   

  een wijk agent hier neer zetten is nog duurder dan een camera. Die wijkagent heeft het trouwens te druk met vuilnis te controleren en hondedrollen te tellen. Kwestie van prioriteiten stellen, burocratie lagere prio dan boeven cq. brandstichters vangen. Zo simpel is.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Zolang de oorzaak van de branden niet volstrekt duidelijk is: brandstichting, verzekeringsfraude, technisch defect, heeft het geen zin om camera's op te hangen. Het verbaast mij dat de politie nog geen beeld heeft van de oorzaak en dat dat beeld niet bij de politiek bekend is. De VVD is echt kort door de bocht, want die camera's kosten geld, de bewaking ook, en dat heeft pas zin als men weet dat er van brandstichting sprake in geweest, kortom de VVD loopt voor de muziek uit...

  reageer
 • Inwoner

   

  Ook voor de vvd geldt blijkbaar niet eerst informatie van de burgemeester en politie maar scoren....

  reageer
 • Rinus

   

  Inderdaad ze moeten zieltjes winnen voor de verkiezingen. Zo jammer dit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert