Protestantse kerk houdt Roze Viering

LELYSTAD
De Protestantse Gemeente Lelystad heeft zondagmiddag een Roze Viering gehouden. Dat is een dienst met bijzondere aandacht voor seksuele diversiteit.

Veel lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders voelen zich in hun geloofsgemeenschap onvoldoende geaccepteerd. De Roze Viering moet dat veranderen. Het thema was 'Hier kun je zijn wie je bent.'

Tijdens de dienst werd er gezongen en gebeden en vertelden mensen onder meer over hun coming out en hoe daarop is gereageerd. Er waren in totaal 94 mensen aanwezig. 

reacties (5)

 • Peter

   

  Prachtig om te zien hoe er ruimte geschapen wordt voor alle kleuren van de samenleving! Prachtig voorbeeld voor de samenleving: Iedereen telt mee...een echte Pionierskerk!

  reageer
 • Job

   

  Hoezo hypocriet clubje? Als er een geloofs richting is die oprecht anders geaarden omarmt, zijn het de prothestanten wel. En zeker niet vandaag voor het eerst.

  reageer
 • Daniel

   

  Heeft niks te maken met zieltjes winnen. Waar het on draait dat zij die LHBT zijn vaak niet worden geaccepteerd door hun kerkgemeenschap. Dat dat nu bij deze kerk wel gebeurt is enkel een teken dat het de goede richting opgaat. Bovendien zijn deze mensen al gelovig, anders ga je niet naar een bijeenkomst in de kerk.

  reageer
 • Dirk

   

  Misschien dat ze eens wat kunnen organiseren voor slachtoffers van sexueel misbruik, zien ze het ook eens van een andere kant!!

  reageer
 • hoezo zieltjes winnen..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert