'Almeerse moskee werkt mee aan illegaal huwelijk'

ALMERE • Zo 9 oktober 2016 | 23:10 • Zondag 9 oktober 2016 | 23:10
De Al Raza moskee in Almere werkt mee aan het voltrekken van illegale polygame huwelijken. Dat concludeert journalist Alberto Stegeman in het tv-programma Undercover in Nederland op SBS 6.

De PVV in Almere heeft naar aanleiding van de uitzending een debat aangevraagd. Het is in Nederland verboden om met meerdere partners tegelijkertijd getrouwd te zijn. Ook bepaalt de wet dat er eerst een burgerlijk huwelijk aangegaan moet zijn voordat een religieus huwelijk voltrokken kan worden in een kerk of moskee.

​Verborgen camera
In het tv-programma doet een vrouw alsof ze wil trouwen met een moslim. Zij zou zijn derde vrouw worden. In de Al Raza moskee wordt met een verborgen camera vastgelegd dat de voorzitter van de moskee wil meewerken aan het huwelijk, ook al is hem duidelijk dat er niet volgens de Nederlandse wet wordt getrouwd.

Geconfronteerd met de camera zegt hij later tegen Stegeman dat hij het huwelijk niet zou hebben doorgezet. Volgens het programma zijn vrouwen niet altijd op de hoogte van het feit dat hun mannen er meerdere vrouwen op na houden.

Kamervragen
Naar aanleiding van de uitzending hebben het CDA en de SP Kamervragen gesteld. De VVD wil een wetswijziging waardoor het mogelijk wordt om hogere straffen op te leggen aan betrokkenen.

[https://twitter.com/ToonvanDijk_PVV/status/785212810636718080]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel