Minder bouwprojecten in Flevoland

FLEVOLAND
De afgelopen twee jaar is minder gebouwd in Flevoland dan in de jaren ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Louter in opdracht van Cobouw.

Uit het onderzoek blijkt dat er meer mensen vanuit Flevoland verhuizen naar andere provincies dan andersom. Coen Teulings, voormalig directeur van het Centraal Planbureau en hoogleraar economie, zegt dat bouwen in Almere daardoor 'weggegooid geld' is.

In de ranglijst van gemeenten met bouwprojecten is Almere gezakt van plaats 12 naar plek 77. Lelystad zakte van plaats 58 naar plek 133.

reacties (5)

 • JM Verhoeven

   

  Daar is ie weer, dhr Teulings. Dit rijmt niet met de volgende feiten: Almere heeft haar 200.000ste inwoner verwelkomd; Lange wachtlijsten in Almere voor met name betaalbare woningen voor starters; De huizenprijzen in Almere zijn het laatste kwartaal gestegen met 6,5%; Nieuwbouwprojecten zijn zeer snel uitverkocht, niet alleen in Duin; Last but not least, Almeerders geven hun stad een hoog cijfer als het gaat om woongenot. En wonen in Weesp of Waterland? Serieus? Ik zou Almere daar niet voor willen verruilen.

  reageer
 • Rob

   

  Popie Jopie praat met de mogelijkheid zich te verschuilen achter een kern van waarheid. Uiteraard wil iedereen wel in een Bentley rijden op een snelweg waar nooit file staat, maar dat is niet de realiteit!! Woon nu 8 jaar in Almere vanuit het veel mooiere en aangenamere Brabant, maar betrap mezelf er steeds meer op dat ik met plezier in Almere woon en hoor dat soort signalen ook steeds meer om me heen! Ik wed dat hij ook onder het type 'nep Ajax supporter' valt! Meeveren met de massa....

  reageer
 • michael

   

  en waarom verkoopt Amvest dan zoveel huizen en appartementen in Duin ?? in 2008 is er een crisis begonnen en daar komen Almere en Lelystad bv nu pas een beetje uit.

  reageer
 • frits

   

  Dat is nu net een unieke locatie: de kustlijn. Maar voor de rest worden in Almere ook bij lange na niet de 3000 tot 4000 woningen per jaar gebouwd waar de "schaalsprong" op gebaseerd is. En dat niet alleen tijdens de recessie, maar ook daarvoor niet. En de woningmarkt in Flevoland trekt veel later aan dan in Noord-Holland, Utrecht, Overijssel of Gelderland. Dat zegt ook al iets over de potentie van overloop naar deze provincie. Beperk de bouwplannen dus tot ombouw van leegstaande kantoren voor de goedkope markt, en unieke locaties als de kustlijnen en bossen voor de dure markt. Maar gewone wijken met rijtjeshuizen heeft deze provincie genoeg.

 • Hero

   

  Minder bouwprojecten? In Almere kom je op het moment nergens zonder een bouwproject te hebben gezien.

  reageer
 • Ron

   

  op andere plekken in de randstad ook Maar wat bedoel je? dat het een project blijft en niet of te traag afkomt af komt (wijken dus) of juist dat ze overal driftig aan het storten en metselen zijn

 • Dirk2

   

  Haha, dat staat haaks op de bewering van enkele Lelystads en Almeerse wethouders. Blij dat de waarheid nu "onderbouwd" is en dat de gemeenteraden daar op kunnen anticiperen. Het zal voor Lelystad wel niet veel anders zijn? Plaats 133... Teuling zal hier niet over liegen in zijn positie. Stop met onnodig bouwen en wanstaltige prestige projecten die alleen maar meer geld kosten! Lelystad heeft de komende jaren extra budget... niet in onnodig bouwen. Stoppen dus!

  reageer
 • Frits

   

  Precies. Geen extra geld naar woonmarketing alleen omdat Jop Fackeley zijn dochter aan het werk wil houden. Noord-Hollanders en Utrechters willen niet meer naar Flevoland. En in die provincies wordt genoeg gebouwd. Met speciale locaties als de kustlijn en in het bos kun je echt nog wel wat kopers uit het hele land trekken. Maar heel Warande vullen, een wijk die niets unieks heeft? Vergeet het, daar trek je geen volk mee aan. Zeker niet als je niet direct bij station Lelystad-Zuid bouwt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert