Meer dan 50 zakken wietafval in natuurgebied

LELYSTAD
In natuurgebied Het Hollandse Hout zijn maandagochtend meer dan 50 zakken met wietafval opgeruimd door Staatsbosbeheer. Dat laat boswachter Bertwin Bergman weten.

Bijna wekelijks wordt illegaal gedumpt afval gevonden in Lelystadse natuurgebieden. Ook gaat het vaker om wietafval, maar deze hoeveelheid is vrij uitzonderlijk, zegt de boswachter.

Waarschijnlijk worden de zakken 's nachts in de natuurgebieden gedumpt. Het is niet onduidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is. De politie is op de hoogte. Mensen die iets gezien hebben, worden opgeroepen dit te melden.

reacties (10)

 • Ria

   

  Gewoon schandalig.

  reageer
 • ach ja

   

  Dat krijg je ervan als HVC het groenafval nog maar eens in de vier weken op wil halen. Dan gaat men afval dumpen. Zal in de NOP nog wel erger worden met die nieuwe bakken en versoberde ophaalregeling.

 • lelystedeling

   

  Het is niet onduidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is, pak ze dan op

  reageer
 • Kees

   

  Infrarood camera's ophangen wildcams. Of gewoon zelf 's nachts je verstoppen in de struiken op cruciale plekken

  reageer
 • Jond

   

  Het merendeel van de wiet die gekweekt wordt in Nederland is voor export! Handelaren willen zoveel mogelijk verdienen en zullen dus nooit het drugsafval 'netjes' afvoeren. Dat kost namelijk geld, ook als wiet telen gelegaliseerd wordt.

  reageer
 • Henk

   

  Hoe vaak zal ik het zeggen. Maak de teelt legaal. Dan ben je van dit soort van toestanden af.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  Wiet en hash zo snel mogelijk legaliseren en de teelt controleren op THC sterkte, en op bestrijdingsmiddelen etc. Als de staat de teelt uitbesteedt aan bonafide wiettelers, is het probleem van het afval opgelost, en ook van de dubieuze kwaliteit bij sommige coffeshops in met name Amsterdam en de grote steden. Het scheelt doden, verslaafden aan harddrugs (sommige hash is versneden met heroine!) en veel meer ellende. Als ex-raadslid heb ik kunnen constateren dat de werkwijze van de coffeeshop in Lelystad oké is, maar wat er achter de toonbank gebeurt is onduidelijk, omdat daar het illegale traject begint. Dus legaliseren van de teelt, opslag/vooraad en vervoer van kweker naar coffeeshop!

  reageer
 • Ester

   

  Maak het legaal, dan kan het naar het grof vuil gebracht worden plus de criminaliteit zal afnemen en de staat verdiend eraan.

  reageer
 • kees d.

   

  Ik wil en kan dit niet goed praten maar! Als de overheid de teelt legaliseert zal dit niet meer gebeuren. Omdat het strafbaar is moet men ergens heen met het afval. De staat kan hier twee maal aan verdienen. Men vangt belasting en BTW en ze hoeven de opruimkosten niet te betalen.

  reageer
 • Jeroen

   

  En wie gaat dat betalen? Volgens mij heeft de Hollandse Hout zo'n 10-12 ingangen. Gewoon stoppen met het intact houden van coffeeshops of alles legaliseren.

  reageer
 • Adrie

   

  Wordt tijd voor camera bewaking zodat het tuig kan worden gepakt. Ze verdienen genoeg met die troep.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert