Commotie om illegale huwelijken Al Raza moskee

ALMERE
Er is commotie ontstaan na tv-opnamen van SBS 6 over de Almeerse Al Raza moskee. Voor het programma Undercover in Nederland deed een vrouw alsof ze daar met een moslim wilde trouwen die al 2 vrouwen heeft. 

Verborgen camera
In de Al Raza moskee wordt met een verborgen camera vastgelegd dat de voorzitter van de moskee wil meewerken aan het huwelijk, ook al is hem duidelijk dat er niet volgens de Nederlandse wet wordt getrouwd. Volgens islamitisch gebruik mag een man in totaal met vier vrouwen trouwen.

Onderzoek
Het Openbaar Ministerie en de politie gaan onderzoek doen naar de gang van zaken in de Almeerse moskee. Polygamie, het trouwen met meerdere partners tegelijk, is illegaal in Nederland.

Kamervragen
Na de uitzending hebben het CDA en de SP kamervragen gesteld over de situatie. Volgens de Nederlandse wet mag een religieus huwelijk alleen plaatsvinden als er ook een burgerlijk huwelijk aan vooraf is gegaan. De VVD wil een wetswijziging om hogere straffen op te kunnen leggen. 

Geschrokken
Burgemeester Franc Weerwind heeft het bestuur van de moskee uitgenodigd voor een gesprek. Hij is ernstig geschrokken en hij wil uitleg over de gang van zaken. De PVV in Almere heeft een debat aangevraagd.

Verkeerde moskee
De Omar Ibn Al Khattab moskee in Almere is woest op SBS 6. Omdat de programmamakers eerst het verkeerde adres hadden doorgekregen maakten zij ook opnamen van de Omar Ibn Al Khattab moskee. Die beelden zijn ook uitgezonden. De moskee in Almere Buiten eist een rectificatie en overweegt juridische stappen omdat hun 'goede naam en imago zijn aangetast.'


 

reacties (18)

 • Tsja

   

  Zal wel weer rechtgepraat worden met koppie thee.

  reageer
 • Mark

   

  Is deze moskee ook niet de beheerder van de islamitische begraafplaats van Almere ...subsidies intrekken. Het is niet de eerste keer dat deze moskee in het verkeerde daglicht staat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat lijken me meer vage beschuldigingen dan harde feiten.

 • Ali

   

  Sluiten die handel.

  reageer
 • Pzaal

   

  Daarna nog liegen ook dat die het niet gezegd heeft. Beelden liegen niet. Ik mag hopen dat de Nederlandse Politiek hier snel een einde aan kan maken. En de rest van de Europeesche overheden het zelfde gaan doen.

  reageer
 • michael

   

  sbs 6 wie kijkt daar nog naar ??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel A

   

  Volgens mij valt het best mee. De man mag met meerdere vrouwen een huwelijk afsluiten. De vrouw echter niet. Dat zijn de regels van dat geloof. Schijnhuwelijken komen in elk geloof voor en dat zou verboden moeten worden.

  reageer
 • Gelijk sluiten die tent !!! En de personen die daar zich aan schuldig maken enkele reis land van herkomst, als wij daar wat zouden doen worden we ook gestraft en uitgezet.

  reageer
 • Jojanneke

   

  Wat mij veeel meer zorgen baart is dat de gemeente Almere per direct stopt met de Jeugdhulp verlening. Dit betekent dat als uw kind hulp nodig heeft u dit zelf moet betalen. Hulp kan bestaan uit bv een rolstoel, psychische hulp etc. Hoe bestaat dit in zo een stad als Almere waar veel jeugd woont!! En waarom rept omroep Flevoland bier niet over. Bij de NOS staat het op Teletekst (blz 114).

  reageer
 • Ger

   

  Niet te moeilijk doen . Gewoon voor alle mannen en vrouwen van elk geloof gelijktrekken.

  reageer
 • Boris

   

  Een religieus huwelijk is niet geldig zonder burgerlijk huwelijk. Dus dan is het tixh gewoon samen wonen? Samenwonen mag toxh gewoon?

  reageer
 • Lexxie

   

  illegale, religieuze huwelijken? Ook dat kan in Almere

  reageer
 • Paul

   

  Origineel zeg

 • Ben R. Kapotvan

   

  Die tent sluiten lijkt me het enige juiste antwoord. Net zoals ze met cafés doen waar illegale dingen gebeuren.

  reageer
 • Henk

   

  Helaas is TV makend Nederland nog steeds bezig om moslims te beschadigen. Misschien een incident ? Maar het wordt gebracht alsof het veelvuldig voorkomt. Slecht journalistiek werk met een hoog stemmingmakerij gehalte.

  reageer
 • Het gaat van kwaad tot erger. Men trekt zich niets aan van onze regel en wetgeving, dat is wel duidelijk. Ze lachen er gewoon om.

  reageer
 • cirefrin

   

  De heer Weerwind heeft zijn zaakjes niet goed nageplozen. Hij schrikt wel vaker van zaken die hem en gemeenteraad aangaan. En uiteindelijk met een lachend gezicht alles rechtzetten.Deed zijn voorganger ook!

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Waar rook is, is vuur. De meeste moskee-verenigingen in Nederland balanceren op de rand van de Nederlandse wet. Ze worden of dik betaald vanuit Saoudi Arabië, of zijn verbonden met een andere, meest Salafistische geldschieter. Het wordt tijd dat moskeebesturen openheid van zaken gaan geven: waar het geld vandaan komt, wat hun werkelijke geloofsrichting is, hoe ze in de Nederlandse maatschappij staan, etc. Eigenlijk net als al die Turkse en Marokkaanse verenigingen in de jaren '80/90, toen de gemeenten alles wilden weten voordat er 1 cent subsidie gegeven werd... Toen was er werkelijk controle over het maatschappelijk functioneren van deze verenigingen. Nu is het een duistere zaak, omdat alle geldstromen van en naar moskee-verenigingen vooral in buitenlandse handen zijn. Erdogan zal mij dit niet in dank afnemen, maar dat zal dan maar. Achter Erdogan zitten machtige geldschieters die ook in Nederland een hele lange arm hebben, net als de Saoudi's...

  reageer
 • Eric

   

  Subsidies maar weer teruggeven dan maar net als bij de kerk? Dan hebben ze dat geld niet meer nodig van die buitenlandse staten en kun je weer invloed uitoefenen??

 • Tja

   

  Uiteraard ben ik hier op tegen, maar ik heb 1 vraag.. Reclames om met jan en alleman vreemd te gaan (en alles wat er binnen een huwelijk gebeurt) mag wel van politiek Den Haag, maar met meerdere vrouwen trouwen mag niet... Wat is de grens in deze?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is heel simpel: overspel is niet bij wet verboden (we zijn hier niet in Saoedi-Arabië) en polygamie is dat wèl (we zijn hier niet in Saoedi-Arabië).

 • IK

   

  De grens is de vrijheid van het individu. Als men vrijwillig vreemdgaat is dat een keuze van de persoon, als men een religieus huwelijk aangaat gelden de wetten van de Islam en is de man de baas over de vrouw. Zei kan niet scheiden en heeft geen rechten!!

 • Jan

   

  Heel simpel, de wet..

 • Jeroen

   

  Je noemt het al, het trouwen. Als jij naast je huwelijk graag van je buurvrouw wilt genieten, ben je daar volledig vrij in.

 • Kijker

   

  Mensen van de Omar Ibn Al Khatteb hebben de vrouwen zelf rond geleid. Zij moeten bij de Al Raza moskee zijn en sluiten zij geen illegale huwelijken af?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert