Nationaal Park Nieuw Land naar eindronde wedstrijd

FLEVOLAND
Nationaal Park Nieuw Land is door naar de volgende ronde van de verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. Flevoland is een van de 13 overgebleven kandidaten.

Aanvankelijk waren er 20 deelnemers. Een vakjury heeft daaruit een eerste selectie gemaakt. Nationaal Park Nieuw Land bestaat uit de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, de Marker Wadden en een deel van het Markermeer.

De provincie hoopt met dit gebied de titel Nationaal Park van Wereldklasse in de wacht te slepen. Dat levert een geldbedrag op en promotie in binnen- en buitenland. Het publiek mag online stemmen welke drie natuurgebieden hiervoor in aanmerking komen.  

reacties (5)

 • Hillary

   

  Top plan. Iedereen stemmen zodat dit Flevolandse gebied de waardering krijgt die het verdient.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Treffend plaatje met die dode bomen. De Oostvaardersplassen moeten nodig op de schop en omgevormd worden tot een park waar de mensen wat aan hebben. Waar het mooi is om naar te kijken en waar de dieren een beetje gedoseerd vrij kunnen leven. Die verwilderde kaal gevreten benden is niks.

  reageer
 • Ben Dierenvriend

   

  We gaan toch niet het martelkamp voor grotegrazers nomineren?

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Excuses - maar je moet toch wel een ultieme chauvinist zijn als je op een Nationaal Park stemt, waarvan een DierenVerdelgingsKamp (DVK) en een 100-en miljoenen euro's slurpend NepNatuurProject deel van uitmaken.

  reageer
 • Donald

   

  Wellicht van belang: men moet voor 31 oktober zijn stem uitbrengen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert