Donkere Dagen Offensief tegen inbraak begonnen

ALMERE
De donkere dagen voor de kerst zijn begonnen en dat betekent ook dat er meer inbraken zijn. Dieven gaan vaker op pad in de herfst en de winter omdat het eerder en langer donker is. Op het Stadhuisplein van Almere is daarom maandagavond een folder gepresenteerd met inbraakpreventietips.

De folder is onderdeel van het Donkere Dagen Offensief. Tijdens dit offensief gaan preventieteams door de buurt om bewoners te waarschuwen wat er beter kan. Zo wijzen ze op slecht hang- en sluitwerk van woningen en ontbrekende buitenverlichting. Ook rapporteren ze kapotte straatverlichting en worden volle vuilnisbakken en grofvuil aangepakt.

Het doel is minder inbraken en minder rommel op straat, om zo de veiligheid in een buurt te vergroten. Volgens Buurtpreventie is een schone en goed verlichte buurt minder vatbaar voor inbraken.

reacties (4)

 • Gatso

   

  Begrijp ik nu goed uit het begin van het fragment dat inbreken voor Kerst een traditie is?

  reageer
 • Kitty

   

  Even opgezocht en quote: "De tijdsvereffening is het meest merkbaar rond de jaarwisseling. Het begin van de winter (meestal 21 december) is de kortste dag. Maar de vroegste zonsondergang vindt eerder plaats, in Nederland en België ongeveer 9 dagen eerder. Vandaar dat men wel spreekt van “de donkere dagen voor kerst”. De laatste zonsopgang is juist 9 dagen na de kortste dag."

  reageer
 • Kaassie

   

  De laatste zonsopgang is juist 9 dagen na de kortste dag weer het einde van de wereld aangekondigd Dus 30 december de laatste dag?

 • Kitty

   

  De donkere dagen voor de kerst??? Dat duurt nog meer dan 2 maanden joh!

  reageer
 • Kees

   

  Dus nog mooi de tijd om wat te doen aan je hang- en sluitwerk en verlichting.

 • Dottwood

   

  Wat heeft die mevrouw Stiphout een mooie stem! Daardoor komt haar advies zeer geloofwaardig over, ik zal daardoor zeker doen wat zij aanraadt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert