Auto en shovel botsen op Vogelweg

ALMERE
Een auto is dinsdagmorgen op de Vogelweg achterop een zogenoemde shovel gereden. Dat gebeurde kort voor half acht, op het weggedeelte tussen de Goudplevierweg en de Waterlandseweg. 

De auto raakte zodanig beschadigd dat hij moest worden weggesleept. De toedracht is nog onbekend. 

Aanvankelijk werd gedacht dat de bestuurder van de auto bekneld zat. Daarom werd ook de brandweer opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niemand te bevrijden.

reacties (35)

 • JanB

   

  Nee, ik denk niet 'we doen het al honderd jaar zo', mijn grootouder deden het gewoon met paard en wagen. En ja, daar ben ik trots op!! En oké, toen ik 'spinazie' had geschreven besefte ik iets te laat dat ik fout zat, ik ben niet te beroerd om mijn fout te erkennen Dick!! En dat jij voordelen ziet in 'van de akker gelijk op de wielen' is leuk voor jou, maar dat moet ook mogelijk zijn! Maar daar denk jij weer te makkelijk over. Jij ziet iets in Duitsland en denkt dat dat de oplossing is voor alles.

  reageer
 • Dick

   

  Hoezo? Waar staat dat? Nergens. Sterker nog, een landbouwtrekker die geen machines die meer dan 30cm buiten de trekker uitsteken MAG helemaal geen zwaailamp voeren.

  reageer
 • Dick

   

  Jan, ik denk dat ik meer verstand heb van Landbouw dan jij denkt. Maar ik denk "waar een wil is, is een weg". Ik denk in "waarom niet". Jij denkt alleen maar in "Ja maar" en we doen het al honderd jaar zo, waarom zouden we dat veranderen. Maar ik zie inderdaad veel voordeel in het "van de akker gelijk op de wielen". Oh, en spinazie, sperciebonen, peulen gaan idd direct op de auto. En nee Jan, niet kortzichtig. Daar ben jij een ster in.

  reageer
 • JanB

   

  Lekker kortzichtig, je kan wel weer merken dat je totaal geen verstand hebt van landbouw Dick!! Er zijn nog meer gewassen dan alleen suikerbieten maar dat is waarschijnlijk het enige gewas datje herkent. Hoe wil je dat dan doen met aardappels, uien, graan, erwten, spinazie, etc... Ook op de kopakker storten en met een ROPA Maus op de vrachtwagens laden????

  reageer
 • Dick

   

  Moeten ze het maar op dezelfde manier als in Duitsland doen. Rooier legt de bieten op de akkerrand, ROPA Maus laadt ze direct in vrachtwagens. Probleem opgelost.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • JanB

   

  En dus wil je een bepaalde groep ondernemers beperken in de uitoefening van hun beroep?? De oogst moet maar een paar uur per dag worden stilgelegd als het land niet direct bij de opslag ligt? Ik zie ze al bezig: De kippers vol op het land, lege kippers op de boerderij, maar ja, toch maar een paar uur wachten. En gewoon de rooiers stil laten staan, ook leuk voor loonwerkers en werknemers, machteloos 4 uur stilstaan terwijl er geld zou moeten worden verdiend. En als er rechtstreeks vanaf het land op de vrachtwagens geladen moet worden moeten deze ook maar wachten.

  reageer
 • kantman

   

  ik begrijp heel goed dat het nu oogsttijd is en dat trekkers en dit soort voertuigen ook van de boerderij naar het land moeten rijden. het is alleen door de grote hoeveelheid landbouwvoertuigen wel erg irritant en ook gevaarlijk dat ze in de spitsuren gebruik maken van de weg. van mij mag er best een verbod komen om tussen 7 en 9 uur en tussen 17.00 en 19.00 geen gebruik te maken van de openbare weg.

  reageer
 • JanB

   

  Je hebt in het verleden anders al regelmatig geageerd tegen het landbouwverkeer op de Vogelweg en Dronterweg!! Maar blijkbaar heb je een selectief geheugen.

  reageer
 • MarkS90

   

  Een zwaailicht is van toepassing op al het landbouwverkeer breder dan 2 meter.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, jan, ik ben niet tegen landbouwverkeer op de weg. Je moet mijn reactie goed lezen, al weiger je dat keer op keer. Maar ik ben tegen de rechtsongelijkheid die dit oproept!!

  reageer
 • JanB

   

  Ja, dat je tegen landbouwverkeer op de openbare weg en tegen langzaam verkeer in het algemeen bent heb je ondertussen wel duidelijk gemaakt Dick! Nou vooruit, deze weken massaal de politie alle tractoren die harder rijden op de bon laten slingeren, ben jij ook een keer blij met de politie.

  reageer
 • de advocaat

   

  Aardige kop maar feitelijk is de auto op de shovel gebotst en had de shovel part noch deel aan de veroorzaking.

  reageer
 • Dick

   

  Ron, misschien omdat die trekkers misschien massaal de toegestane snelheid van 25km/u overschrijden? Ja ze rijden namelijk allemaal 100% sneller dan wat je mag op een weg. Is in een auto reden voor in beslagname voertuig. Ze mogen namelijk 25 en de meeste trekkers (98%) kan 50 en dat rijden ze dus ook.

  reageer
 • Dick

   

  Kom eens even met het artikel Wegen verkeerswet. En hoezo is deze Ahlmann shovel te breed. Heb je hem gemeten? Meten is weten Willem. Dit is een kleine shovel die wslk 2,55m breed is. En dan nog, shovels tot 3m mogen gewoon de weg op en MOGEN dan GEEN zwaailamp voeren want GEEN daartoe aangewezen voertuig. Dat het verstandig is om wel te doen is een compleet andere discussie en voornamelijk op onderbuikgevoelens gestoeld.

  reageer
 • ron

   

  sorry hoor maar als je als bestuurder op een weg waar je maximaal 80 km/h mag waar zeer regelmatig tractoren rijden die 20-30 km/h rijden ... dat ook in de mist rijd en je dan beroept op een voertuig dat 30 km /h rijd .... dan mankeert het toch wel wat aan je standaard rijgedrag. Hoe kan je nu bedenken dat je dat niet verwacht? Dat moet je te allen tijde op bedacht zijn en zeker met mist.

  reageer
 • willem aan het water

   

  De shovel is veel te breed en hoort een zwaailicht te voeren. Ook al is dat voor de breedte en niet voor de mist.

  reageer
 • Dick

   

  Officieel mogen alleen daartoe aangewezen voertuigen een zwaailamp voeren. Geldt zowel voor oranje als blauw. Wet heeft bepaald dat je aangewezen voertuig bent als je machine >30 breder is dan het voertuig. Dus die moeten. Is hier allemaal geen sprake van. En Joris, Pas je snelheid aan bij mist. Heb je kans dat je wel op tijd af kunt remmen als je zo'n ding tegenkomt.

  reageer
 • Dennis

   

  En landbouwvoertuigen, Heftrucks en ander langzaam werkverkeer. Gelukkig zit de bestuurder van de auto gezond en wel thuis en is er alleen materiele schade.

  reageer
 • Hophop

   

  In dit geval is het een wiellaadschop. Om precies te zijn betreft het een zwenklader. gr

  reageer
 • Lader

   

  Een zwaailamp is alleen van toepassing op brede en of lange voertuigen. Om aan te duiden dat dit langzaam verkeer betreft is het voertuig voorzien van een afgeknotte driehoek

  reageer
 • Moestafa osturk

   

  Een shovel zie je van een afstand echt wel. Ook al was er mist daar moet je de snelheid op aanpassen. Dit was te verwachten.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Beste Joris, blij dat je er zonder kleerscheuren vanaf bent gekomen. Maar waar lees jij nu dat "rare verhaal"? Er is hier hooguit wat discussie ontstaan over de redactionele tekst van O.F., er is zelfs door niemand gegist naar de oorzaak van deze aanrijding. Wat ik nu wel heel raar vind is dat jij in dichte mist meent toch de ter plaatse geldende maximum snelheid aan te moeten houden met alle gevolgen van dien.

  reageer
 • Piet

   

  Er wordt hier helemaal geen verhaal van gemaakt. Maar nu je het er toch over hebt: je bent verplicht een dusdanige snelheid aan te houden dat je kunt stoppen binnen de afstand die overzichtelijk en vrij is. Als je dat ook doet knal je nergens tegenaan. Zo'n shovel mag gewoon 30 rijden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zit ongedeerd in zijn achtertuin.

  reageer
 • Joris

   

  Hallo ik ben de bestuurder! Zo is het helemaal niet gegaan. In de dichte mist tegen dat ding aangereden wat 30km reed. En ik 80km. Doordat er geen zwaailamp aan stond verwacht je niet dat een voertuig zo langzaam rijd in de mist. Gelukkig heb ik niks. En ik heb zelf de politie gebelt na uitstappen. Raar verhaal word er hiervan gemaakt. Jammer

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Het is voor deze chauffeur dan wel te hopen dat hij i.i.g. nog over een achtertuin kan beschikken. En waar blijven de reaguurders die ons weer haarfijn uit de doeken kunnen doen wat de mogelijke oorzaak van deze aanrijding is geweest?

  reageer
 • Tuuk

   

  Lezen is moeilijk he? Er staat duidelijk dat de chauffeur van de auto uit de auto is. Maar als je alleen de foto bekijkt ja dan weet je dat niet natuurlijk.

  reageer
 • Rob

   

  Gaat helemaal nergens meer over, hoop alleen dat de onvoortuinlijke chauffeur er zonder al teveel kleerscheuren vanaf is gekomen.

  reageer
 • Piet

   

  Ik denk dat z bedoelt dat het woord "zogenoemde" er tussenuit kan. En daar heeft hij gelijk in.

  reageer
 • Jeroen

   

  De echte benaming is laadschop, maar de engelse benaming is shovel dus in dit geval is hier wel degelijk sprake van.

  reageer
 • Hans49

   

  Beste 'z', niet zo gauw roepen als je het zelf niet weet. Zo'n voertuig heet echt 'shovel'. De redactie heeft het goed beschreven.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Op de foto is te zien dat de auto al wordt afgevoerd. De bestuurder is inmiddels toch wel uit de auto gehaald? Er is ook geen brandweer te zien.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Shovel is niet de echte aanduiding voor zulke graafmachines.

  reageer
 • kees d.

   

  ik zie echt alleen maar een shovel en een auto op de autoambulance.

  reageer
 • Een zogenoemde shovel? 'Een auto is op een zogenoemde tractor gebotst', dat ziet er toch niet uit OF. Persoonlijke onbekendheid met het voertuig is geen excuus voor zo'n zin.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert