RIVM: Gevaarlijke stoffen in grondwater

BIDDINGHUIZEN
Bij het drinkwaterstation Bremerberg aan het Veluwemeer bij Biddinghuizen zijn vier verschillende schadelijke stoffen gevonden in het grondwater. Dat staat in een rapport van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. 

De aangetroffen stoffen worden aangeduid als 'potentiële probleemstoffen', maar de waarden zijn binnen de gestelde normen. Bij de andere drinkwaterbronnen in Flevoland zijn geen probleemstoffen aangetroffen.  

Het Flevolandse kraanwater is volgens het RIVM veilig om te drinken omdat het wordt gezuiverd voor het uit de kraan komt.

reacties (4)

 • ach ja

   

  Hoe lang voetballen ze in Biddinghuizen al op kunstgras? Misschien komen deze schadelijke stoffen door het kunstgrasveld in het grondwater terecht.

  reageer
 • Rob

   

  De boeren rotzooien maar wat aan, een paar jaar terug zag ik in de buurt van Dronten een boer zijn doorzichtige kunststof tank met een groenige substantie leeg laten lopen in een sloot. Als ze in de buurt van ons dorp Zeewolde aan het spuiten zijn dan ruik je het met de verkeerde wind in het dorp. Het is gewoon rotzooi. Een in Zeewolde wonende boer vertelde dat al die middelen tegen onkruid te koop in Tuincentra's niet werken hij had daar wel ander spul voor en daar ging alles van dood. Rij eens in het voorjaar door de polder bij boerderijen langs en je ziet vergeelde grasmatten in hun tuin dan komt dat echt niet door de zon maar hebben ze er troep op gespoten om er vervolgens weer een nieuwe mat op te kunnen leggen. Nee het verbaasd mij niets dat het grondwater door de jaren heen ernstig vervuild is geraakt. Het zelfde gaat trouwens op in het Westland in de kassenbouw alles verziekt daar en nu komen die zelfde gasten hierheen om hier de boel te verzieken voor onze kinderen later. Nee boeren zijn nog steeds zo ..... Als het achterwerk van een koe.

  reageer
 • Monique

   

  Ben ik daarom zo ziek?

  reageer
 • Wilco

   

  Ben benieuwd welke stoffen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert