Nieuwe brievenbus te hoog voor rolstoelers

ALMERE
Een nieuwe brievenbus aan het 's-Hertogenboschplein in Almere Stad is te hoog voor mensen in een rolstoel. Ze kunnen daardoor geen brieven meer op de post doen. Bij de oude brievenbus op die plek kon dat wel. 

In de nieuwe brievenbus in de Stedenwijk kunnen zowel brieven als pakketten op de post worden gedaan. Dat de nieuwe bus niet geschikt is voor rolstoelers, zorgde voor boze reacties op Twitter. De PvdA in de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om uitleg gevraagd. 

Volgens Post.NL zijn de nieuwe bussen een landelijke proef waarmee het bedrijf op vier plekken in Almere van start gaat. Ze zijn volgens Post.NL niet in de plaats gekomen van speciale rolstoelvriendelijke brievenbussen. Wel kan het zijn dat de bus op het 's-Hertogenboschplein een paar centimeter hoger is dan de vorige. Na de proef kijkt Post.NL of er aanpassingen nodig zijn.

 

reacties (6)

 • abp

   

  Heb met mijn rolstoel nog nooit een brief kunnen posten....ok binnen bij postkantoor depot zelf.

  reageer
 • Hans K

   

  Een geweldig initiatief deze nieuwe bus. Het eerste pakketje is al onderweg. Benieuwd hoe deze ervaring is. Dame net rolstoel hoeft alleen maar een broodklem te kopen bij bijvoorbeeld de Blokker. Zak ze vaker nodig zijn en genoeg fatsoenlijke burgers die haar ook even kunnen helpen.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Even de stoep ervoor aanpassen met verhoging uiteraard mooi vloeiend verloop.

  reageer
 • Eefje

   

  Maar natuurlijk, laten alle gemeenten in Nederland de stoepen voor de nieuwe bussen maar gaan aanpassen, ipv de bus die nu nog als proef wordt gebruikt aan te passen. Post.nl wil toch perse een nieuwe bus? Dan zorgen ze ook maar voor een bus waar ook rolstoelers gebruik van kunnen maken.

 • Jos '56

   

  Zijn deze nieuwe brievenbussen ook vandalismebestendig? Lijkt mij niet prettig als men dat ding open breekt en je pakket er uit gestolen wordt.

  reageer
 • SJP

   

  Het is een "hoogstandje" kwa vormgeving en gebruiksvriendelijkheid.... dus niet! we leven niet meer in 1800 zoveel...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robbert

   

  Diep triest dat je tegenwoordig al springveren nodig hebt op je rolstoel om zelfstandig een brief te kunnen posten....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert