Zuivelverwerker Zeewolde produceert oermelk

ZEEWOLDE
Vanaf maandag is zogenoemde A2-melk voor het eerst verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten van Plus en Coop. Deze 'oermelk' wordt gezien als het speltbrood van de zuivel. De initiatiefnemers van het bedrijf Blu Cow hebben een aantal melkveehouders met speciaal geselecteerde koeien gekoppeld aan het bedrijf Vecozuivel in Zeewolde. Dat meldt de NOS.

A2- of 'oer'koeien' hebben een ander dna, waardoor ze melk leveren met een afwijkende eiwitstructuur. Mensen die nu last hebben van maag- of darmklachten na het drinken van reguliere melk zouden hiervan gevrijwaard kunnen blijven bij het drinken van A2-melk.

Hoewel er nog geen wetenschappelijke bewijs is dat A2-melk beter is, is de melk populair bij een aantal boerderijwinkels in Nederland en een groot commercieel succes in het buitenland.

reacties (5)

 • jo jo

   

  Allemaal commercie. Lekker gewoon de goedkoopste blijven pakken.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Hipstermeuk

  reageer
 • Kaassie

   

  De melk moet op, dus marketing erop los laten, krijg je deze afwijkende smaken ed boven, prima. Wat heel goed voor de melkplas is : kaas van maken 10 liter melk is 1 kilo kaas.

  reageer
 • Flevoburger

   

  De basis van het ondernemen is het voorzien in een behoefte. En als die behoefte er niet / te weinig is? Dan creëer je die gewoon. Wie kent hem nog "Joris Driepinter" De reclamecampagne waarbij de overheid heel Nederland probeerde te overtuigen van de noodzaak van 3 glazen melk per dag.

  reageer
 • Frits1

   

  Het gaat slecht in de zuivel, met name in de melksector. Er moest dus iets verzonnen worden! Dit slaat werkelijk helemaal nergens op. Als de grootgrutters als AH etc. de boeren een fatsoenlijke prijs voor de melk betalen hoeven we dit soort kolder niet te bedenken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert