Edelherten zoeken liefde in de Oostvaardersplassen

FLEVOLAND
De bronsttijd is weer aangebroken voor de edelherten in de Oostvaardersplassen. In deze tijd gaan de mannetjesherten op zoek naar de liefde en laten daarbij hun lokroep horen. Dit wordt ook wel burlen genoemd.

Vanwege het burlen is Staatsbosbeheer begonnen met excursies in het natuurgebied. Deze excursies zijn inmiddels volgeboekt.

Volgens boswachter Bertwin Bergman is de bronst dit jaar later begonnen dan normaal. Dat komt vanwege het warme weer van de afgelopen weken. Nu de temperatuur is gedaald, beginnen de hormonen door de hertenlijven te gieren en is het liefdesspel begonnen.
 

reacties (2)

 • Jan2

   

  Fijn!! En dan maar hopen op veel nieuwe aanwas. Dan heeft SBB tenminste genoeg dieren om te laten creperen in haar gemaakte natuur.

  reageer
 • henkb

   

  Nieuwe aanwas zeker, veel niet. Wordt maar 30 tot 40 % gedekt. Aantal grote grazers neemt langzaam maar zeker terug.

 • .\/\/.

   

  Liefde? Laten we dit niet romantiseren.

  reageer
 • Marinka

   

  Als het gaat om geld verdienen mag je van SBB natuurlijk wel vermenselijken... als gaat om dodelijk verhongerde dieren mag dat natuurlijk niet... want dan is vermenselijken emotie en dat staat gelijk aan jij hebt geen kennis wij weten het als enige beter. Zoals altijd lekker hypocriet! #Wildernix

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert