'Kans op bioscoop groter dan ooit'

LELYSTAD
De kans dat Lelystad een nieuwe bioscoop krijgt, is nog nooit zo groot geweest als nu. Dat zei VVD-wethouder Janneke Sparreboom in een vergadering van de gemeenteraad over het stadshart.

Enkele partijen vroegen zich af hoe realistisch de plannen zijn voor een nieuwe bioscoop op het Agorahof, omdat hierover al enkele jaren wordt gesproken. Sparreboom gaf aan dat er op dit moment met meerdere kandidaten wordt gepraat. Zij is optimistisch dat met één partij een overeenkomst kan worden gesloten, maar zei niet wanneer.

Onder meer het Agoratheater heeft eerder aangegeven een bioscoop te willen exploiteren. Het theater wil zo voorkomen dat zij inkomsten misloopt, als de huidige bioscoop uit de Agora zou vertrekken.

Losgekoppeld van komst woningen
Volgens de wethouder is een bioscoop nu kansrijker omdat die in de financiële plannen van de gemeente niet meer is gekoppeld aan de komst van winkels en woningen in het stadshart. Daardoor kan een bioscoop veel goedkoper worden. Sparreboom gaf eerder aan dat een bioscoop met zes zalen een goede variant zou zijn.

Verhuizing horeca
De wethouder gaf in dezelfde vergadering ook aan dat zij wil onderzoeken of horeca vanuit het Horecapleintje in de Stelling naar het stadshart wil verhuizen. Eerdere pogingen hiertoe mislukten enkele jaren geleden, omdat de meeste ondernemers op het pleintje hun pand in eigendom hebben en niet wilden verhuizen. 

reacties (3)

 • in de agora zit toch een bios,daar zit over het algemeen al niet te veel volk,dus een aparte bios is bijvoorbaaat al ten dode opgeschreven,dus zonde van zo'n investering...

  reageer
 • johan65

   

  ''Oude wijn door nieuwe zakken'' Pardon: in nieuwe zakken! Even een vraagje: Waarom ging ook alweer de oude bioscoop dicht?

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Die ging dicht doordat ze geen aanloop hadden ze zaten in een achteraf hoekje en de huur ging ook teveek omhoog. Net als het chinese restaurant die er naast zat.

 • Lely...

   

  Ondernemers van het horecapleintje willen misschien wel verhuizen naar het centrum, maar kunnen dit wellicht niet omdat ze het pand gekocht hebben en bij een eventuele verkoop met een torenhoge schuld blijven zitten. Heeft de gemeente daar rekening mee gehouden met de planning?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert