Ouderenpartijen willen dat provincie helpt bij jeugdzorg

LELYSTAD
Senioren+Flevoland en 50PLUS in Provinciale Staten hebben schriftelijke vragen gesteld over de problemen met jeugdzorg in Almere. Deze week liet de gemeente Almere weten dat er dit jaar voor geestelijke gezondheidszorg alleen nog budget is voor crisisgevallen. 

De ouderenpartijen laten weten ontsteld te zijn over dit bericht. Daarom willen ze van het college van Gedeputeerde Staten weten of het de gemeente Almere gaat helpen.

Dat zou volgens Senioren+Flevoland en 50PLUS kunnen doordat de provincie een 'geparkeerde' reserve transitie jeugdzorg heeft. 
 

reacties (6)

 • Karin Jansen

   

  Ik wilde van het familiegroepsplan gebruik maken. De gemeente noemt dat een ondersteuningsplan dat is iets anders. In de nieuwe jeugdwet is (via een amendement) opgenomen dat bij opvoedzorgen families het recht hebben om zelf een familiegroepsplan te maken. Alle betrokken hulpverleners moeten hun eigen hulpverlenersplannen baseren op het familiegroepsplan. Alle gemeenten in Nederland zijn verplicht om de hulpverleningsplannen (voor kinderen en jeugdigen) te baseren op het familiegroepsplan. Op de website van de gemeente komt het woord familiegroepsplan niet eens voor. Loketmedewerkers bieden het familiegroepsplan niet aan maar sturen door naar hulpverleningsinstanties zoals Jeugdzorg. Ik ben enorm geholpen daar het familiegroepsplan. Ik heb nu een netwerk 24/7 ter beschikking en het heeft de gemeente weinig gekost. Laat gemeenten eerst het familiegroepsplan inzetten dan houden ze geld over!

  reageer
 • Barbara

   

  Heel goed idee dat familiegroepsplan lijkt me, dan blijft de regie bij de gebruikmakers van dit plan en zijn betrokkenen deels van het bemoeizuchtige af dat professionals van een Jeugdzorg ondanks goede wil vaak over de behoeftigen heen strooien..

 • iets oudere

   

  Na het uiteenvallen van 50plus had ik al spijt, en nu gaan ze zich drukker maken over de jeugd dan over mij??

  reageer
 • Inwoner

   

  Hehe.... een teken van leven van deze 'oudjes'.

  reageer
 • johan65

   

  In ieder geval wordt er ''iets'' gedaan! Nog niets gehoord van de grote partijen. En mijn zoontje wacht pas twee maanden op enig bericht over een beschikking

  reageer
 • Ricardo

   

  Dus de provincie moet bijspringen omdat Almere de floriade belangrijker vindt dan de jeugd.

  reageer
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk en volgens de staatsecretaris heeft Almere voldoende geld voor de Jeugdzorg gekregen. Almere moet worden gedwongen om zorg te verlenen. De provincie moet niet, met een omweg, nog meer geld in de Floriade steken.

 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  De Soos is geopend, tijd voor een gluhweintje....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert