Houten Dukdalfbrug wordt verwijderd

ALMERE
De houten Dukdalfbrug in Almere Buiten wordt verwijderd. De brug is al sinds 2012 afgesloten omdat hij niet veilig meer was. Reparatie of vervanging kost te veel geld. Het besluit heeft volgens de gemeente ter inzage gelegen maar er zijn geen reacties op gekomen.

Almere besloot eind vorig jaar dat er beter naar het beheer gekeken moest worden omdat het te veel geld kostte. Daarom worden de komende jaren nog meer houten bruggen en andere voorzieningen als speeltoestellen, steigers, paden en prullenbakken weggehaald. 

Naast het verdwijnen van de voorzieningen zijn de gevolgen van het nieuwe beleid ook te zien in het groenonderhoud. Het gras is langer, er zijn meer uitlopers op hagen en er is meer onkruid op de stoep en langs de wegen.

Foto: Google Maps 
 

reacties (6)

 • Ben

   

  Maar in almere buiten gaan ze wel allemaal knalgele en witte fietspaden door een wandelbos heen leggen terwijl de bewoners dat niet eens wilde... en speeltoestellen en prullenbakken weghalen? Kansloos. Wat een slecht idee zeg.

  reageer
 • witfra

   

  Gebruik was nihil? Nogal logisch als hij afgesloten is. Daarvoor werd hij gewoon gebruikt door mensen die werken in de vaart. Nu moeten zij omrijden of oversteken op de racebaan die grote vaartweg heet. Op zich geen probleem om een stukje om te rijden maar welke bruggen volgen? Er is schijnbaar wel geld om bij de jachthaven een totaal nutteloos fietspad aan te leggen terwijl er 50 meter verder gewoon een ligt.

  reageer
 • Jos

   

  Meld er de volgende keer wel bij dat deze brug op het industrieterrein de vaart ligt en niet in Almere-Buiten. Het gebruik van deze brug was nihil. Dus een goede zaak om niet meer te vernieuwen, dit zou geldverspilling zijn.

  reageer
 • Pzaal

   

  Alles voor de Flopriade. Het kan in Almere, Tenzijn de burger zelf iets wilt.

  reageer
 • Geessink

   

  Ja maar er kan niks gedaan worden in Almere ze lokken eerst iedereen naar Almere en het is een groeiende stad maar als er iets gedaan moet worden is er geen geld meer en kan niks dacht dat de motto was alles kan in Almere behalve prettig wonen er worden steeds meer voorzieningen weggehaald en er weinig te doen is in zo een grote stad

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Ik zie het ook in de wijk. Totaal onverzorgde perken overal. Onkruid torenhoog. Op mijn vraag of wat van die perkjes vervangen kunnen worden door tegels zodat de stoep wat breder wordt zei de gemeente onmiddellijk nee. Want er liggen kabels onder. Duh. Die liggen toch overal? Maar je mag de beplanting wel vervangen en dan zelf in onderhoud nemen. Tuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert