RVS: Weinig mis met plan Hanzekwartier

DRONTEN
De meeste bezwaren tegen het plan Hanzekwartier in Dronten zijn door de Raad van State afgewezen. Ondernemers aan De Noord en de Havenweg in Dronten waren naar de Raad van State gestapt. Ze zijn bang dat niemand hun bedrijfspanden wil huren als je er geen winkel in mag vestigen, zoals in het nieuwe plan staat.

De gemeente Dronten vindt het oude bedrijventerrein niet passen in het Hanzekwartier. Woningcorporatie Oost-Flevoland Woondiensten was één van de bezwaarmakers. Die verhuurt panden daar nu aan Leen Bakker en Formido.

De Raad van State wees bijna alle bezwaren af. Een ondernemer die achter zijn bedrijfspand twee schepen had liggen, kreeg wel een beetje gelijk. Zijn plezierjacht mag daar blijven liggen, maar het vrachtschip dat niet meer vaart, moet wel weg. De gemeente Dronten moet dit binnen vier weken aanpassen op de website ruimtelijkeplannen.nl
 

reacties (3)

 • Vrolijk frietje

   

  Goed zo aat ! Ga zo Door met t kapot maken van bedrijven!

  reageer
 • Henk Jan

   

  Dat staat toch nergens, Ron? Ik vind dat die bedrijven veel beter op West passen waar je al dit soort bedrijven hebt. Laat maar beginnen met bouwen hoor!

  reageer
 • Ron

   

  Dus einde Formido en Leen Bakker begrijp ik? Lekker dan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert