Aangifte tegen oud-voorzitter ondernemingsraad politie

ALMERE
Tegen de voormalig voorzitter van de ondernemingsraad van de Nationale Politie is aangifte gedaan vanwege omstreden uitgaven. De Almeerder zou tienduizenden euro's van de politie hebben uitgegeven aan snoepreisjes en etentjes bij Almeerse horecagelegenheden.  

De korpschef van de Nationale Politie heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. De baas van de politie deed dit op basis van een oriënterend onderzoek. Bij uitgaven van de oud-voorzitter zijn "onregelmatigheden geconstateerd in de verantwoording van deze bestedingen", zegt korpschef Akerboom. De Almeerder legde in juni zijn functie als voorzitter van de ondernemingsraad neer toen de omstreden uitgaven naar buiten kwamen.

Ook een ondernemer die diensten aan de ondernemingsraad heeft geleverd wordt van strafbare feiten verdacht. Een woordvoerder van de Nationale Politie wil niet zeggen of het om een ondernemer uit Almere gaat. 

reacties (4)

 • Bart Stein

   

  Deze man, Frank G. heet hij, is getrouwd met Brenda G., hoofdredacteur van het amateurtblaadje Almere Bruist. En ze werkt voor Media036 van Willem M., waar ze een culinair programma presenteert (3x raden welke restaurants ze promoot). Verder is haar vriendin, ondanks dat ze haar eigen naam amper kan spellen, copywriter voor de politiebond en columniste voor Almere Bruist. Een spinnenweb van belangenverstrengeling dus, gesubsidieerd met belastinggeld van de gemeente Almere.

  reageer
 • Ik

   

  Zouden zijn dure huis aan de Noorderplassen en zijn boot ook daarvan betaald zijn?

 • Dirk2

   

  Wie doet aangifte tegen de korpchef wegens laakbaar bestuur en toezicht? Wel erg makkelijk dit!

  reageer
 • Henk

   

  Boathouse heeft er goed aan verdiend!

  reageer
 • Ik

   

  Zeker weten!

 • Ron

   

  Wat een boef zeg. Geen woorden voor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert