Charmeoffensief van studenten met opknapbeurt tuintjes

DRONTEN
Tientallen leden van studentenvereniging USRA hebben woensdagmiddag in Dronten de voortuinen van studentenwoningen opgeknapt. De actie moet het contact tussen de studenten en omwonenden verbeteren.

Studenten uit Dronten zijn de afgelopen maanden negatief in het nieuws geweest omdat ze overlast zouden veroorzaken in de woonwijken. Een deel van die overlast zou veroorzaakt worden door de uitstraling van de huizen en de tuinen.

De komende tijd worden er nog meer acties gehouden door USRA.

reacties (10)

 • Elke

   

  Is er bewijs dat uw diagnose hout snijdt? Het bekt voor u misschien lekker, maar uit een enquête van USRA zelf is gebleken dat de armoedige tuinen van sommige studentenhuizen ergernis opwekken. Tuinen die vol liggen met verroeste fietsen en lege bierkratten zijn geen leuk gezicht als je huis ernaast te koop staat. Dat kan ik met de beste wil van de wereld geen sterk vertrutte vinexbewoners noemen, eerder asociale studenten die denken dat alles kan en mag.

  reageer
 • Thomas

   

  Is er tegenwoordig bewijs dat de klagers de waarheid spraken dan? Ik hield het tot dusver op diagnose sterk vertrutte vinexbewoners die alleen 'mensen zoals ikzelf' in hun wijk tolereren. En dat soort navelstaren is onzin.

  reageer
 • .\/\/. ruikt spruitjeslucht

   

  "Een deel van die overlast zou veroorzaakt worden door de uitstraling van de huizen en de tuinen." - met deze opruimactie zijn de studenten dus gezwicht voor de kleinburgerlijke vinexmoraal. Wat een nederlaag.

  reageer
 • Frank

   

  Maar doelde meer op economisch belang van het DORP. Studenten lopen de supermarkten,kroegen etc plat. 'Economisch' gezien voor iedereen goed. Maar gemeente dronten verdient weinig aan ze,daarom onbelangrijk

  reageer
 • Frank

   

  In Dronten niet zo lastig uit te leggen hoor Henk. De poort v dronten word gebouwd door de groenteboer fresh care. Parade plaatje b&w grond verkocht€€ en 'garanties' *gesteld. Meerderheid werknemers Pools niet Hollands Hotel morinel*garantie (eigenaar een burgemeester overigens) Duidelijk toch? De asielzoekers zijn ouwe jongens krentenbrood voor dit b&w lees aat. In het verleden samen met Vd Most zakken gevuld en beloftes gedaan want ook dat liep in het 100 voor sommige. (Vandaar de grootspraak destijds over de grasdrogerij die Vd most zou gaan exploiteren) Dus scheer niks

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  Wat heb je in gods naam aan een mooiere tuin als je studentenburen constant overlast veroorzaken met herrie en hanggedrag in je buurt. Dat is gewoon flauwekul / alibigedrag.

  reageer
 • Henk

   

  Ik zou wel eens willen weten hoe de gemeente verdient aan Polen. Krijgt de gemeente daar geld voor? Of scheren we voor het gemak alle buitenlanders maar over 1 kam (asielzoekers, Polen...)

  reageer
 • Arie

   

  Daar kan menig bewoner van de Waterwijk in Lelystad nog wat van leren!

  reageer
 • Frank

   

  Goed werk van de studenten. Wat een geneuzel allemaal.. dronten zou wat zuiniger om moeten springen met deze jongelui. Al jaren zijn deze mannen en vrouwen een enorme economische aanwinst voor het dorp. Natuurlijk gemeente.. het zijn geen polen waarvoor alle "plannen" gewijzigd moeten worden.. Maar de c.a.h zet dronten al jaren op de kaart,ja aat over heel Europa kent men de opleidingen die er worden gegeven. Het zou de gemeente es sieren als er eens een blijvende oplossing zou worden voorgedragen. Maar ja.. polen en asielzoekers word flink aan verdient door de gemeente.. studenten? Ja ach..

  reageer
 • Van Haven

   

  Wat een leuke positieve actie!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert