Celstraf en inleveren misdaadgeld geëist voor dealen

LELYSTAD • Wo 12 oktober 2016 | 17:12 • Woensdag 12 oktober 2016 | 17:12
Tegen een man uit Lelystad is twee jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens drugshandel. Hij zou hebben gehandeld in GHB en amfetamine. Ook wil justitie dat de man 58.300 euro betaalt, het geld dat hij zou hebben verdiend met de verkoop.

De Lelystedeling is opgepakt bij een inval in een woning aan de Merenlaan in Lelystad op 14 juni van dit jaar. Hij was er op bezoek en ontkent te hebben gedeald. Uit anonieme meldingen, observaties en verklaringen van buren en gebruikers maakt het Openbaar Ministerie op dat de Lelystedeling de leverancier was van de drugs die vanuit dat huis werden verhandeld. Ook werd bij de man 410 liter GBL aangetroffen, een grondstof voor het bereiden van drugs.

Lichtere eis tegen vrouw
De bewoonster van de woning aan de Merenlaan heeft haar aandeel in de drugshandel bekend. Vanwege haar kleinere rol stelde de officier van justitie voor haar een lichtere straf voor: een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. Zij zou 2750 euro misdaadgeld moeten inleveren.

Over twee weken volgt de uitspraak. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel