Man vecht onderzoek kindermishandeling aan

ALMERE
Een man uit Almere wil niet meewerken aan een onderzoek over mogelijke kindermishandeling. Dat bleek woensdag voor de rechtbank in Utrecht.

Het Flevoziekenhuis wilde een melding doen bij de Stichting Veilig Thuis Flevoland, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling in Flevoland. De Almeerder wilde niet dat er informatie over hem zou worden doorgegeven en maakte bezwaar. Toen dat werd afgewezen, stapte hij naar de rechtbank.

Gesprekken met school en consultatiebureau
Jeugdzorg heeft de zaak opgepakt, maar ook aan dat onderzoek wilden de man en zijn partner niet meewerken. Jeugdzorg sprak wel met de school van de kinderen en het consultatiebureau, maar dat gaf geen reden voor verder onderzoek.

De rechtbank beslist over zes weken of de man alsnog moet meewerken aan het onderzoek van Veilig Thuis Flevoland. 

reacties (3)

 • Fcxs

   

  Jeugdzorg is een nachtmerrie, de ergste zelfs. Een instituut dat kinderen ontvoert en geestelijk mishandelt. Het gaat daar alleen maar om de gigantische bedragen die verdient worden aan de kinderen en de dikke salarissen van de bestuurders.

  reageer
 • Havenaar

   

  Volgens mij gaat dit bericht over een melding van kindermishandeling, gedaan vanuit het Flevoziekenhuis. En niet over het instituut Jeugdzorg...

 • johan65

   

  Zo ''handig'' al die naamsveranderingen! Nieuwe wet: na bijna twee jaar nog veel chaos en onduidelijkheidheid! Noch de kinderen, ouders, scholen of andere organisaties zijn er wijzer van geworden.

  reageer
 • Tjeerd

   

  Wie of wat is 'jeugdzorg'?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert