300 handtekeningen voor openhouden straat

ALMERE
De gemeenteraad van Almere krijgt donderdagavond 300 handtekeningen uit Almere Poort. Die zijn van het actiecomité "Stop Sluiting Achillesstraat". De bewoners zijn tegen sluiting van hun straat in de ochtendspits.

Fietsstraat
Deze straat is pas omgevormd tot een zogenoemde fietsstraat. Fietsers krijgen daarop de ruimte, maar auto's zijn niet verboden. Volgens het actiecomité leidt de fietsstraat tot veel onduidelijkheid. 

Vergadering in Poort
De gemeenteraad bekijkt de situatie donderdagavond ter plekke, tijdens de avondspits als er een vergelijkbare situatie is. Daarna wordt over de Achillesstraat vergaderd in de plaatselijke school in Poort. De raadsleden gaan ook in gesprek met inwoners uit Poort. 

Gevoelige kwestie
De kwestie van de Achillesstraat houdt de politiek al een tijdje bezig. Zo heeft het CDA in het voorjaar een enquête gehouden over de verkeersveiligheid. 

Op locatie
Het is niet de eerste keer dat raadsleden op locatie vergaderen. Bij de bespreking over de kleurstelling van de Regenboogbuurt onlangs, toog de raad naar Almere Buiten. 
 

reacties (3)

 • Moskee

   

  Waar kunnen we handtekeningen verzamelen tegen de bouw van de moskee?

  reageer
 • Afsluit-voorstander

   

  Hoogtijd dat het autoverkeer daar weg gaat. De meeste auto's rijden daar asociaal hard. Regelmatig ook de dubbele snelheid dan toegestaan. En die verkeershufters gaan dan handtekeningen ophalen... zielig.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Wordt dit de nu de bekende Achilleshiel van Almeerse gemeenteraad? Rondom de Koningsbeltweg worden de fietspaden ook gebruikt door het autoverkeer. Dit wordt al jaren oogluikend toegestaan dus zou je zeggen wat veranderd er dan voor de verkeersdeelnemers als handhaving achterwege blijft?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert