300 handtekeningen voor openhouden straat

ALMERE • Do 13 oktober 2016 | 7:52 • Donderdag 13 oktober 2016 | 7:52
De gemeenteraad van Almere krijgt donderdagavond 300 handtekeningen uit Almere Poort. Die zijn van het actiecomité "Stop Sluiting Achillesstraat". De bewoners zijn tegen sluiting van hun straat in de ochtendspits.

Fietsstraat
Deze straat is pas omgevormd tot een zogenoemde fietsstraat. Fietsers krijgen daarop de ruimte, maar auto's zijn niet verboden. Volgens het actiecomité leidt de fietsstraat tot veel onduidelijkheid. 

Vergadering in Poort
De gemeenteraad bekijkt de situatie donderdagavond ter plekke, tijdens de avondspits als er een vergelijkbare situatie is. Daarna wordt over de Achillesstraat vergaderd in de plaatselijke school in Poort. De raadsleden gaan ook in gesprek met inwoners uit Poort. 

Gevoelige kwestie
De kwestie van de Achillesstraat houdt de politiek al een tijdje bezig. Zo heeft het CDA in het voorjaar een enquête gehouden over de verkeersveiligheid. 

Op locatie
Het is niet de eerste keer dat raadsleden op locatie vergaderen. Bij de bespreking over de kleurstelling van de Regenboogbuurt onlangs, toog de raad naar Almere Buiten. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel