Doek valt voor circusschool Balans

ALMERE
Er is voorlopig een einde gekomen aan circusschool Balans in Almere. De lessen zijn gestopt omdat de circusschool geen oefenruimte meer heeft. De kinderen trainden tot september in cultureel centrum De Glasbak in de Muziekwijk. 

De wekelijkse lessen aan kinderen van 6 tot 12 jaar zijn gestopt en het ziet er niet naar uit dat ze binnenkort worden hervat. De afgelopen tijd kwamen er steeds minder kinderen op af. Na de zomervakantie waren er nog maar drie over.

Einde overeenkomst
Welzijnsorganisatie De Schoor, die De Glasbak beheert, wil de gebruikersovereenkomst niet verlengen gezien het kleine aantal deelnemers. Oprichtster Henny Drieling (78) van de circusschool is boos op De Schoor en zegt dat ze onder druk is gezet om een verklaring te ondertekenen waarin ze afstand doet van haar vaste lesruimte. 

Goed overleg
Volgens De Schoor is de opzegging in goed overleg gegaan en weet Drieling al ruim een jaar dat ze niet meer in De Glasbak terecht kan. Ook zegt De Schoor dat ze Drieling enkele andere plekken heeft aangeboden, maar dat ze daar niets mee heeft gedaan. Volgens Drieling zijn de voorgestelde locaties om diverse redenen ongeschikt.

Ten einde raad
Drieling, die sinds haar dertiende al in de circuswereld zit, is ten einde raad. Ze had volgend jaar graag het 25-jarig bestaan van de school willen vieren, maar de kans daarop lijkt niet groot.
 

reacties (2)

 • Jennifer

   

  Het is jammer dat mevrouw Drieling het stokje al niet eerder doorgegeven heeft want ze allang geen grip meer op de circusschool en was gezien haar leeftijd daar ook niet meer toe in staat.

  reageer
 • Werner

   

  Misschien maar beter zo. Het was een enorm onveilige situatie daar in de glasbak met 2 bejaarden die de kinderen moesten begeleiden. Onze zoon hebben we er afgehaald anderhalf jaar geleden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert