Herrema kiest voor Asscher

ALMERE
PvdA-wethouder Tjeerd Herrema uit Almere wil dat Lodewijk Asscher de nieuwe lijsttrekker van de PvdA wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen. Samen met enkele andere wethouders, fractievoorzitters en gedeputeerden uit het land pleit hij daarvoor in een open brief in de Volkskrant. Asscher liet donderdag weten dat hij openstaat voor het lijsttrekkerschap. 

In de brief schrijven Herrema en zijn mede-ondertekenaars dat de huidige minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de beste man is voor de toekomst. Niet omdat ze zo graag van Diederik Samsom af willen, maar omdat ze geloven dat Asscher hun idealen het beste kan verwezenlijken.

De briefschrijvers stellen dat Asscher eerst de PvdA moet gaan leiden en vervolgens ons land.
 

reacties (9)

 • Hannes

   

  De PvdA is niet te leiden, om vervolgens ons land te leiden!! Zeker met wethouder Herrema van Almere die een pracht stuk landschap weet te verknallen waar de burger, en deskundigen niet achter staat!!

  reageer
 • Dirk2

   

  Toch wel bijzonder dat je je als Wethouders/politici weet te verlagen tot een dergelijk artikel waarin het populisme hoogtij viert. (De Ver-Amerikanisering wordt geleid door de PvdA...) Triest als je je moet verlagen tot loze en strikt onvoldoende onderbouwde verwijten en beschuldigingen. Sneu als je woorden (met opzet?) incorrect weet uit te leggen en daarmee bewust op de man speelt. Het getuigd met VOLLE overtuiging van de onmacht om het zelf beter te kunnen. De ondeskundige houding die leidt tot vervreemding van respect, normen en waarden spat er vanaf. De jammerlijke tekortkomingen in de uiting van de tekst is zo omvangrijk dat we waarschijnlijk alleen nog maar verrast kunnen zijn over de reactie van Asscher zelf die hand in hand gaat met de huidig coalitie, de plannen zelf heeft bedacht en indirect alle schuld en verwijten vanuit de eigen partij over zich heen gestrooid krijgt. Een troste PvdA'er zou dit niet doen, toch?. Zij die eigenlijk wel weten dat het voorbij is des te meer! Bedankt Tjeerd & "Salon Vrinden", TOP GEDAAN!

  reageer
 • KC

   

  Volgens mij wist hij als dat Asscher mee zou doen.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  De Salonsocialist Herrema voelt haarfijn aan, dat de PvdA na haar landelijke decimering in maart 2017 óók bij de volgende Provinciale Staten-verkiezingen dramatisch zal verliezen, waarna hij brodeloos is en aan het werk zal moeten. Geen fijn vooruitzicht, vandaar zijn actie.

  reageer
 • ach ja

   

  Hij blijft toch wel om de flopriade tot een hoogtepunt (lees dieptepunt) te brengen? Almere moet minimaal de tekorten van Venlo kunnen verdubbelen. Anders is het geen succes in de ogen van de Almeerse Bestuurders!

 • Herrema

   

  Laat Herrema eerst eens zorgen dat-ie z'n eigen zaakjes op orde heeft, voordat hij zich met landelijke zaken bemoeit.

  reageer
 • Van Haven

   

  Of laat hij de landelijke politiek ingaan, dan heeft Almere geen last meer van deze man.

 • laat alle reacties zien
 • peteratea

   

  Tja, niet iedereen is het zelfde. Zo ben ik weer reuze blij dat Geert Wilder lijsttrekker wordt/is bij de PVV. Daar ga ik dus zeker op stemmen. Dit allemaal in het kader van reclame maken voor een politieke partij,.. Ik wist nog niet dat Omroep Flevoland een verlengstuk was/is van de lokale PvdA ?

  reageer
 • Almeerse

   

  Volgens mij krijgt die partij van Wilders meer dan genoeg aandacht. Zijn al die omroepen dan verlengstukken van de pvv?

 • .\/\/.

   

  Ja, Peter Aggenbach, dat weten we nou wel. Voordeel van stemmen op de PVV is dat je zeker weet dat je partij niet aan de regering deel zal nemen.

 • Rik

   

  Stel je niet zo aan. Als zoiets bij een andere partij speelt melden ze het ook

 • Ger

   

  Wel voor de ... Zeker.

 • Boels

   

  Het integratiebeleid van Asscher is hopeloos mislukt. Van mij mag hij best de salonsocialisten van de PvdA leiden, daar ga ik niet over. Maar alsjeblieft niet het land laten lijden door Asscher als leidsman; maar daar ga ik niet alleen over.

  reageer
 • Zator

   

  Niet doen, zo laat je de PvdA uiteenvallen in twee kampen

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Dat is nou het mooie van de vrijheid van meningsuiting. Ook volslagen irreële meningen zijn toegestaan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert