Leerlingen regelen groot LEGO-schip voor hun leraar

LELYSTAD
Wiskundedocent Ruben Ras van de middelbare school SGL in Lelystad straalde donderdagochtend van oor tot oor. Leerlingen uit zijn klas hadden speciaal voor hem het grootste LEGO-schip ter wereld geregeld. Het schip stond 's ochtends even op het schoolplein.

De wiskundedocent is een groot fan van de LEGO-steentjes. Hij gebruikt ze geregeld in de lessen, bijvoorbeeld om breuken beter uit te kunnen leggen. "Het is fantastisch dat leerlingen zo enthousiast zijn over mijn lessen, dat ze zoiets voor mij regelen", aldus Ras.

Rederij DFDS uit IJmuiden liet het schip ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaan op schaal nabouwen. Het schip is 12 meter lang en bestaat uit een miljoen LEGO-stenen. Scholieren konden aangeven waarom het vaartuig naar hun school moest komen. De Lelystadse leerlingen twijfelden geen moment. Ze wilden hiermee graag hun leraar verrassen. 

reacties (5)

 • Anoniem

   

  Ruben is cool en geeft goeie les

  reageer
 • nicole

   

  Prachtig verhaal dit verhaal laat zien dat er zeker nog leerlingen zijn die respect tonen voor leraren

  reageer
 • Flevogoed

   

  Toppers !!!!!

  reageer
 • ach ja

   

  Das een grote Lego boot

  reageer
 • zomaar een mening

   

  Hulde aan deze leerlingen. Dit is een hele leuke verrassing voor de docent. Erg goed om te zienbdat er door leerlingen zoveel initiatief genomen wordt. Ook hulde aan de leraar. Dit maakt hij los bij zij leerlingen. Deze man verstaat zijn vak. Mooi om dit te lezen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert