Leerlingen regelen groot LEGO-schip voor hun leraar

LELYSTAD • Do 13 oktober 2016 | 13:00 • Donderdag 13 oktober 2016 | 13:00
Wiskundedocent Ruben Ras van de middelbare school SGL in Lelystad straalde donderdagochtend van oor tot oor. Leerlingen uit zijn klas hadden speciaal voor hem het grootste LEGO-schip ter wereld geregeld. Het schip stond 's ochtends even op het schoolplein.

De wiskundedocent is een groot fan van de LEGO-steentjes. Hij gebruikt ze geregeld in de lessen, bijvoorbeeld om breuken beter uit te kunnen leggen. "Het is fantastisch dat leerlingen zo enthousiast zijn over mijn lessen, dat ze zoiets voor mij regelen", aldus Ras.

Rederij DFDS uit IJmuiden liet het schip ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaan op schaal nabouwen. Het schip is 12 meter lang en bestaat uit een miljoen LEGO-stenen. Scholieren konden aangeven waarom het vaartuig naar hun school moest komen. De Lelystadse leerlingen twijfelden geen moment. Ze wilden hiermee graag hun leraar verrassen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel