Voorzitter moskee op non-actief vanwege illegale huwelijken

ALMERE • Do 13 oktober 2016 | 13:42 • Donderdag 13 oktober 2016 | 13:42
Voorzitter Ali Karamatali van de Al Raza moskee in Almere is door het bestuur van de moskee op non-actief gesteld. Dat zegt bestuurslid Mohamed Maksoedan. Hij mag zijn functie niet uitoefenen zolang er een onderzoek loopt naar het sluiten van illegale huwelijken in de moskee. 

Afgelopen zondag onthulde het SBS6-programma Undercover in Nederland dat de voorzitter een huwelijk wilde voltrekken tussen een vrouw en een man die al met twee vrouwen getrouwd was. Ook was er geen burgerlijk huwelijk aan voorafgegaan. En dat is volgens de Nederlandse wet verboden. Naar aanleiding van de uitzending startte het Openbaar Ministerie een onderzoek om te kijken of er sprake is van strafbare feiten.

Burgemeester Franc Weerwind wilde in een gesprek opheldering van het moskeebestuur. Volgens bestuurslid Maksoedan heeft dat gesprek woensdagavond plaatsgevonden in het bijzijn van andere moskeeën in de stad. Alle aanwezigen zouden daar afstand hebben genomen van illegale huwelijken. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel