Voorzitter moskee op non-actief vanwege illegale huwelijken

ALMERE
Voorzitter Ali Karamatali van de Al Raza moskee in Almere is door het bestuur van de moskee op non-actief gesteld. Dat zegt bestuurslid Mohamed Maksoedan. Hij mag zijn functie niet uitoefenen zolang er een onderzoek loopt naar het sluiten van illegale huwelijken in de moskee. 

Afgelopen zondag onthulde het SBS6-programma Undercover in Nederland dat de voorzitter een huwelijk wilde voltrekken tussen een vrouw en een man die al met twee vrouwen getrouwd was. Ook was er geen burgerlijk huwelijk aan voorafgegaan. En dat is volgens de Nederlandse wet verboden. Naar aanleiding van de uitzending startte het Openbaar Ministerie een onderzoek om te kijken of er sprake is van strafbare feiten.

Burgemeester Franc Weerwind wilde in een gesprek opheldering van het moskeebestuur. Volgens bestuurslid Maksoedan heeft dat gesprek woensdagavond plaatsgevonden in het bijzijn van andere moskeeën in de stad. Alle aanwezigen zouden daar afstand hebben genomen van illegale huwelijken. 

 

reacties (7)

 • Jeroen

   

  Tuurlijk wist het bestuur van niks... geloven we dat nou echt? Echt? Dit is normaal gebruik in die islaam tempels, dat weten we toch al lang. Drink gewoon weer gezellig een kop thee en dan doen we net alsof het een eenmans aktie was en dat het bestuur van niks wist. Welterusten politiek!

  reageer
 • Willemsen

   

  Logische stap van dat bestuur. Doch of de rest daar helemaal van niets afweet betwijfel ten zeerste. Bij dat gesprek zag je ook iemand anders staan. Hij greep ook helemaal niet in toen iets werd gezegd over een shariahuwelijk van vrouw nummer zoveel. Ook gaf de (i)man duidelijk te kennen dat dit niet de eerste keer was dat ie dat deed. En die moslim die wilde trouwen wist ook heel wat moskeeën uit zijn mouw te schudden waar het anders wel kon. En dit is dan een heterdaadje shariahuwelijk. Vaak is ook al aangetoond dat er andere onverkwikkelijke zaken in moskeeën plaatsvinden. Tijd voor meer undercoveracties. Zullen de echte moslims zeer op prijs stellen.

  reageer
 • Farid

   

  Ik geniet volop vsn mijn buurvrouw. Blijkbaar mag dat. Minnaar en minnares mag dus ook. Reclame second live...... Tweede vrouw mag dus niet. Moslims pesterij...

  reageer
 • Christen

   

  Daar kunnen wij als christenen nog een voorbeeld aan nemen. Bij ons in de kerk worden ze weg gepromoveerd.

  reageer
 • Jordi

   

  Zo is het maar net. Bij onze kerken is het "pedofiele" gedrag van kerkelijke leiders jarenlang onder het kleed geveegd.

 • Johnny

   

  "Alle aanwezigen zouden daar afstand hebben genomen van illegale huwelijken. " Logisch en eigenlijk gebeurd dat ook nooit en het is maar een afzonderlijk geval, en de Imam heeft dat zeker ook geheim gedaan de afgelopen maanden.

  reageer
 • jeroen

   

  Ja precies, wie gelooft dit nou? Drinkt onze burgemeester er een kopje thee en dan doen we net alsof het een eenmansactie was...

 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Er zullen daar wel meer dingen gebeuren die niet zuiver zijn.

  reageer
 • Richard

   

  Hahaha voor hoe lang😂😂😂

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert