Verbreding A6 naar Lelystad in nieuwe fase

FLEVOLAND
Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft donderdag de zogeheten startbeslissing genomen voor de verbreding van de A6 tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad. De snelweg wordt vanaf 2021 verbreed naar twee keer drie rijstroken.

De verbreding van de A6 is nodig om in de toekomst het verkeer van en naar Lelystad Airport te kunnen verwerken. Het Rijk, de provincie en gemeente Lelystad hebben al in 2014 afspraken gemaakt en de minister bevestigt die nu.
De verbreding gaat 50 miljoen euro kosten, 15 miljoen meer dan eerder was begroot. De minister heeft daarom extra geld uitgetrokken.

Zonnepanelen en windmolens
Het is de bedoeling dat er naast de verbrede A6 zonnepanelen en windmolens komen, die stroom opwekken voor onder meer de bedrijventerreinen bij Lelystad en de wijk Warande. Rijkswaterstaat doet ook onderzoek naar de zogeheten inductie-techniek. Daarbij worden elektrische voertuigen opgeladen terwijl ze over de weg rijden, of er naast op rustplaatsen stilstaan.

Voordat de aanleg begint, komt er in 2019 eerst een ontwerp tracébesluit. Een jaar later wordt het definitieve ontwerp vastgesteld.


reacties (13)

 • pieter

   

  Dat vliegveld wordt een zegen,!!! dankzij dit door velen vervloekte vliegveld wordt het wegennet in deze provincie verbetert,dat had zonder het nieuwe vliegveld en alleen provinciaal beleid nog veel langer geduurd.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Is er eigenlijk nog ergens 1 project van de overheid te vinden waar wel binnen de begroting wordt gewerkt? Er zit onderhand structuur in. Is dit een nieuwe vorm om de burgers voor de gek te houden? Van een oorspronkelijk begroot bedrag van 35.000 naar 50.000? Dat is meer dan 30% verschil. Hoe serieus moeten en/of kunnen wij onze overheid in dit soort gevallen nog nemen? Dit moet je in het bedrijfsleven eens doen.......

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het project is nog niet gestart en wordt dus zeker binnen de begroting gestart. Hier is het project nog in planning en wanneer je meer gaat doen wordt het vermoedelijke aanbestedingsbedrag groter. Dat is toch heel logisch. Vrijwel alle infraprojecten in Nederland worden op tijd en binnen de begroting uitgevoerd. Uw weet met uw 50.000 niet eens wat een miljoen is? Wanneer u er niets van snapt kunt u beter niet reageren.

 • De ingenieur

   

  Goed zo! Het lijkt op de kaart net alsof de weg naar Dronten een eigen aansluiting op de A6 heeft. Dat zou ook een keer tijd worden en kunnen ze eenvoudig onmiddellijk uitvoeren.

  reageer
 • frits

   

  Het project gaat alleen om de felgekleurde strook op de kaart. Daar ligt de Dronterweg niet in. En de Overijsselseweg naar Dronten heeft al een aansluiting op de A6. Een extra aansluiting voor Lelystad zou ik eerder bij de Runderweg maken, en dan goed aansluiten richting Houtribdreef. Dat doet wat voor de stad (en via Runderweg-Swifterringweg naar Dronterweg ook wat voor Dronten). Meer verkeer via de Geldersedreef door een aansluiting Dronterweg is juist niet gunstig voor Lelystad. Dat is een slecht idee. Maar ik ben bang dat het er hoe dan ook niet van komt. Het geld wordt verkwist aan een onzinnige extra aansluiting Lelystad-Zuid met een ondergeschikt weggetje naar het vliegveld, vanwege het waanidee van de ontsluiting van de woonwijk Warande die echter nooit zo groot zal worden dat de aansluiting Lelystad-Zuid bereikt wordt.

 • johan65

   

  Toch maar weer eens even denken: Die olifanten in de bocht bij A27, ja die grijze... Waarom stonden die daar ook alweer?? .....................................................A6! Tip: ze zijn niet grijs maar schaamrood. Nog effies en ze krijgen jonkies. 2021!!!

  reageer
 • Koos

   

  Inductie tijdens (!) het rijden?? Serieus? De extra energie om de inductie te laten werken krijg je door de auto te laten bewegen. Dat kost dus meer dan het oplevert! Hopelijk gaan ze aan zo'n onzinnig en idioot idee geen geld uitgeven... Werken er nog wel ingenieurs bij RWS?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevogoed

   

  Prachtig al dat nieuwe asfalt .

  reageer
 • Bromsnor

   

  Inderdaad, op de weg is het heerlijk en lijkt het groot maar wanneer je het op schaal op de kaart zou tekenen zijn het maar potloodstrepen. Kaarten geven de verkeerde indruk door het off-scale weergeven van wegen.

 • Fritz

   

  A6 is al breed genoeg. Met paar aanpassingen zoals matrixborden en vangrail langs de a6 kan je de brede vluchtstrook perfect gebruiken als spitsstrook. Kost minder en net zo effectief en veel sneller te realiseren.

  reageer
 • Dick

   

  Spitsstroken zijn de grootste dwaling in NL. helemaal omdat bij de invoering ervan men is vergeten het RVV1990 aan te passen en de strepen aan te passen. Nu durft bijna niemand op de "spitsstrook" te gaan rijden, waardoor het hele idee faalt.

 • Ely

   

  Je rijdt zeker nooit in de spits?

 • Erwin

   

  Waarom niet gewoon een spitsstrook en laat ze een extra afrit creëren naar de dronterweg. R gaar heel veel verkeer door lelystad richting Dronten. En aub graag een nieuw wegdek van Lelystad naar de ketel brug. Die is echt aan vervanging toe. Wat een ramp om daar te rijden. Daar komen vandaag of morgen echt ongelukken.

  reageer
 • Sn

   

  Extra op- en afritten geven juist meer file doordat mensen niet meer kunnen autorijden. Ritsen is een vies woord en op snelheid invoegen voor losers want je mag er toch op zodra de streep onderbroken wordt?

 • Sem

   

  Omg waarom zo laat pas. Dat wordt dus minstens 5 jaar lang file rijden als het vliegveld daadwerkelijk in 2018 uitgebreid wordt...

  reageer
 • frits

   

  Eerst moet de aanleg van de parallelbanen in Almere gereed zijn. Dat project duurt helaas ook tot 2021. Bezoekers van het vliegveld zullen de eerste jaren overigens vooral buiten de spits rijden. Vluchten zijn vooral 's ochtends direct na opening om 6 uur, in de middag, en 's avonds vlak voor sluitingstijd om 23 uur.

 • Flevolander

   

  Tussen 2014 en nu zijn de kosten al 15 miljoen meer geworden. Over 5 jaar kost het dan minstens 80 miljoen. En dat is allemaal weggegooid geld.

  reageer
 • Wit

   

  En zo wordt ons kleine landje verpest om een paar minuten eerder op Lelystad Arport te zijn om nog twee uur te wachten voor je vlucht gaat! "Laten we ervan uitgaan dat we naar een drone tijdperk gaan!!!."

  reageer
 • vladimir

   

  Waarom niet gelijk doorpakken, dit stuk is al decennia lang een drama om te rijden tijdens de spits.

  reageer
 • joost

   

  Ha fijn, 2021 gaan ze AL starten....

  reageer
 • Piet

   

  Ja, en het vliegveld gaat "al" in 2018 open voor groot verkeer. Kennelijk verwachten ze niet zo veel aanloop de eerste tijd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert