Nieuwe koers bij stimuleren Almeerse economie

ALMERE
De Economic Development Board zal zich niet langer richten op het aantrekken van nieuwe bedrijven voor Almere. In plaats daarvan wil de organisatie de economische groei stimuleren door met oplossingen te komen voor maatschappelijke vraagstukken, zoals de gezondheid van de Almeerse jeugd.

Dat zegt de nieuwe directeur van de EDBA, Arthur Bouvy, in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken. De organisatie stond in het verleden bloot aan veel kritiek, omdat de resultaten achter bleven bij de verwachtingen.

De EDBA slaat nu een nieuwe koers in, en is gestopt met het verstrekken van leningen. Bouvy verwacht veel van samenwerking met de Metropoolregio Amsterdam.

reacties (2)

 • Baltus Bofferkop

   

  Ik weet een nog betere koers. De EDB heeft de Almeerse burger tot nu toe alleen maar geld gekost. Zomder tastbaar resultaat. Weggegooid geld dus. Stoppen met deze club is de beste optie voor de Almeerse samenleving.

  reageer
 • ach ja

   

  Juist u ziet het goed, deze club bralt eens per jaar dezelfde open deuren uit. Het liefst op TV, zodat ze weer een jaar op gemeenschapsgeld kunnen blijven zitten. Die club heeft nog niet 1 noemenswaardig resultaat geboekt en alleen maar geld gekost. Opdoeken die zelfgenoegzame club plucheklevers.

 • Jojanneke

   

  In het voorwoord van het EDBA jaarverslag 2012 zien we de 100.000 banenbelofte niet meer terug. De sleutelwoorden zijn nu “lange termijn visie… geduld…uithoudingsvermogen.. en een lange adem.. Financieel gezien gebeurt er echter wel iets interessants bij EDBA. Naast de impulsbijdrage van 1 miljoen, heeft de gemeente nog eens extra 300.000 euro geïnvesteerd. Dit geld is geheel opgegaan aan organisatiekosten, waaronder 170.000 euro aan personeelskosten en ruim 20.000 euro aan netwerkbijeenkomsten. Helaas wordt, lezend tussen de regels van de glorieus, positief geschreven artikelen, begin 2012 duidelijk dat het aantal, door EDBA, gecreëerde banen 0 is. De banenbelofte is dus duidelijk afgezwakt, maar de financiering van deze wonderdokters van de banengroei helaas niet. De personeelskosten zijn inmiddels gegroeid naar ruim 207.000 euro. De lange termijn visie is blijkbaar een dure specialisatie. De netwerkkosten zijn nu opeens weggewerkt bij overige posten. Blijkbaar leek het de samenstellers van het jaarverslag politiek verstandiger om de toastjes zalm niet al te zichtbaar te maken. En tot op heden toe heeft EDBA nog steeds NIETS opgeleverd voor Almere. En nu weer een nieuwe, dikbetaalde, directeur voor EDBA?? Almere jullie jeugdzorg ligt op zijn kont, ouderen geven hun scootmobiel en huishoudelijke hulp terug omdat zij de eigen bijdrage niet kunnen betalen. Ga mij nou niet vertellen dat wij ons zuurverdiende belastinggeld niet beter kunnen besteden dan aan die bodemloze put EDBA genoemd!

  reageer
 • Ed

   

  U heeft er duidelijk verstand van. Eén vraag, hopelijk leest u het en kunt u uitleg geven: er zijn genoeg goed lopende bedrijven die zich in moderne panden in Almere hebben gevestigd en er zijn vele Almeerders die graag wat dichter bij huis zouden werken. Met deze twee elementen/argumenten in handen moet het toch mogelijk zijn om meer bedrijven naar Almere te halen, zeker nu de infrastructuur ook nog drastisch wordt vebeterd. Waarom krijgt een speciaal voor dit doel opgerichte organisatie vervolgens niets voor elkaar?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert