"Plan Nationaal Park Nieuw Land wordt hoe dan ook uitgevoerd"

FLEVOLAND
De plannen voor Nationaal Park Nieuw Land worden ook uitgevoerd als het project niet tot de winnaars behoort van de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland. Dat zal dan waarschijnlijk wel gebeuren in een lager tempo. Gedeputeerde Michiel Rijsberman zegt dat in het tv-programma Over Flevoland Gesproken, dat zondag wordt uitgezonden.

Hij gaat er van uit dat er bij winst bijna 500 banen zullen ontstaan in het natuurgebied, dat wordt gevormd door Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Markermeer en MarkerWadden. Rijsberman ziet goede mogelijkheden voor meer recreatie in het gebied, zoals kamperen in de Oostvaardersplassen.

Om de plannen uit te voeren is de eerste tien jaar tussen de 35 en 50 miljoen euro nodig.

reacties (8)

 • Henk

   

  De Oostvaardersplassen als voorbeeld. Die dorre vlakte kan toch niet symbool staan voor de Flevolandse natuur. Dit idee wordt op voorhand een mislukking. Als je mensen wil laten genieten van natuur zul je een gevarieerd aanbod moeten bieden. Waarbij de mogelijkheid aanwezig is er in te wandelen, fietsen en verblijven.

  reageer
 • Jaap

   

  Het is mij nog volstrekt onduidelijk wat de meerwaarde is voor de natuur. Oostvaarderplassen weinig mogelijkheden zeer hoge beschermingsgraad natura 2000, Lepelaarsplassen ook hoge beschermingsgraad natura 2000 gebied . Markenwadden nog in aanleg de komende jaren nog geen mogelijkheden.

  reageer
 • Hannes

   

  Vanaf dat Coen Teulings een bepaalde scenario te horen heeft gebracht!. Komt de ene na de andere droomscenario boven drijven!!... Provincies/Gemeentes gooi die aanzienlijke scheefgegroeide arrogantie overboord!!. En ga ervoor in alle bescheidenheid daar waar het verantwoordelijk is met een intuïtie, moed, en overtuiging, die past en bij je hoort!!. Dan zal de Continuïteit zich waarborgen voor de economie/cultuur/natuur/en welzijn, en voor de nu bestaande bedrijven en projecten zeker met een bepaalde expansie, en samenwerking de continuïteit in beweging brengen!!. (En daar hoort de Floriade/woonwijk op de uitgekozen locatie niet bij!!.

  reageer
 • Barbara

   

  Je zou juist wel fietspaden in die omgevingen moeten willen aanleggen, al was het allereerst maar voor eigen bevolking om hen eens op de fiets te krijgen in de wijdere omgeving, dan volgt heel misschien de toerist ook wel dat voorbeeld. En kamperen als de natuur in rust is begrijp ik niet goed, zeker omdat de vlaktes open en kaal zijn. Ik zou naast al die vreugde toch ook het woordje Nationaal niet te snel gaan gebruiken, dan komt het tegenvallen voor de werkzoekende ook niet te hard aan. Mijn hemel wat een plannen weer.

  reageer
 • D.van Dierenvriend

   

  Geef de mens een mooi fietspad en een beetje mooi weer en een mooie natuur. Dan zal daar veel gebruik van gemaakt gaan worden. Zo was ik vandaag even op het Nationaal park de Hoge Veluwe waar men 1800 witte fietsen voor de bezoekers gratis beschikbaar heeft. En ja hoor allemaal bezet!

 • henk homma

   

  De oostvaardersplassen en zijn wildbeheer moet eerst op de helling. Grote kaalslag en niet voldoende groei van aanplant zorgen daar door voor ernstige vormen van dierenleed. Nu de provincie en de gemeente daar voor verantwoordelijk worden , zorg dan eerst dat dit dierenleed stopt veroorzaakt door zogenaamde gestudeerde biologen. Dit is de grootste schande die nederland heeft gecreerd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  "hij gaat er vanuit dat er bijna 500 banen gaan ontstaan" . Zullen we afspreken dat als dat helemaal niet gebeurd deze man daar dan ook de consequenties van op z'n bordje neemt? Of zit hij dan weer op een andere politiek bobo functie roze wolken te beloven? 35 tot 50 miljoen is heel veel geld voor een project wat toch al jaren lang onder enorme druk ligt. Oostvaardersplassen? Een politiek bobo speeltje...

  reageer
 • erfgoed

   

  Volgende maand wordt de positie van deze Gedeputeerde al discutabel i.v.m. provinciale steun van enkele miljoenen aan Erfgoedcentrum Nieuw Land/toekomstig Batavialand ?. Hij heeft in dit dossier een dubbele pet op, Gedeputeerde van Cultuur en voorzitter Nieuw Land Ergoedcentrum en zit in deze hoedanigheden brieven aan zichzelf te schrijven, maar ja dan komt/kwam bij D'66 bestuurders vaker voor.

 • Jaanchi

   

  Nationaal Park 35 tot 50 miljoen, een hop feld maar dan heb je uets voor altijd. En Almere? Floriade, minimaal 90 miljoen voor edn korte periode. 8Almere stop daar toch mee.

  reageer
 • Thomas

   

  500 banen door een natuurgebied? Luchtfietserij van de bovenste plank. Maar waarschijnlijk is de begroting wel gebaseerd op zulke sprookjes en moet er in de toekomst hopen belastinggeld bij.

  reageer
 • frits

   

  In de toekomst? Er moet nu blijkbaar al 35 tot 50 miljoen bij. En dat voor 500 banen. €100.000 per baan. Er is ook een makkelijke manier om die 500 banen te creëren zonder dat het geld kost. Laat Centerparcs, Roompot of een van de andere bungalowparken een vakantiepark in het Hollandse Hout bouwen. Of laat een hotel toe bij het haventje op de Houtribdijk.

 • D.van Dierenvriend

   

  Ik had de Flevolanders toch iets slimmer ingeschat dan hun stem aan iemand te geven die de plank in deze helemaal mis slaat!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert