Eigenaar bungalow naar rechter om dwangsom gemeente

ZEEWOLDE • Vr 14 oktober 2016 | 19:05 • Vrijdag 14 oktober 2016 | 19:05
De eigenaar van een vakantiebungalow in Zeewolde is naar de rechter gestapt, omdat hij het niet eens is met een dwangsom van de gemeente Zeewolde. Hij moest van de gemeente 10.000 euro betalen, omdat hij permanent in de bungalow zou wonen. 

Volgens de Zeewoldenaar is dat niet het geval en woont hij op een andere plek in Zeewolde. In de bungalow op vakantiepark Horsterwold zou hij slechts af en toe overnachten. 

Volgens de gemeente Zeewolde werd vorig jaar ontdekt dat de man permanent op het vakantiepark verbleef en kreeg hij daarom een waarschuwing. Toen bleek dat hij zich daar niets van aantrok, legde de gemeente een dwangsom op. De rechter laat over zes weken weten of hij het eens is met dit besluit. 

Om permanente bewoning op vakantieparken tegen te gaan, voert de gemeente Zeewolde geregeld controles uit. Met name op vakantiepark Horsterwold. Volgens een jurist van de gemeente worden er op dit moment tegen 50 bungaloweigenaren zaken gevoerd. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel