Eigenaar bungalow naar rechter om dwangsom gemeente

ZEEWOLDE
De eigenaar van een vakantiebungalow in Zeewolde is naar de rechter gestapt, omdat hij het niet eens is met een dwangsom van de gemeente Zeewolde. Hij moest van de gemeente 10.000 euro betalen, omdat hij permanent in de bungalow zou wonen. 

Volgens de Zeewoldenaar is dat niet het geval en woont hij op een andere plek in Zeewolde. In de bungalow op vakantiepark Horsterwold zou hij slechts af en toe overnachten. 

Volgens de gemeente Zeewolde werd vorig jaar ontdekt dat de man permanent op het vakantiepark verbleef en kreeg hij daarom een waarschuwing. Toen bleek dat hij zich daar niets van aantrok, legde de gemeente een dwangsom op. De rechter laat over zes weken weten of hij het eens is met dit besluit. 

Om permanente bewoning op vakantieparken tegen te gaan, voert de gemeente Zeewolde geregeld controles uit. Met name op vakantiepark Horsterwold. Volgens een jurist van de gemeente worden er op dit moment tegen 50 bungaloweigenaren zaken gevoerd. 


 

reacties (12)

 • Ik juich het initiatief van de Gemeente toe, en hoop dat zij erin slagen om eindelijk een einde te maken aan deze illegale praktijken (in Nederland spreken wij van een economisch delict). Speculanten en opportunisten helpen met verandering van de regels in het kader van ons Poldermodel lijkt mij hier niet aan de orde! Gewoon de wet handhaven, eindelijk eens een keer.....

  reageer
 • Lonneke

   

  Het is geen valantiepark, maar een buitenplaats met villa's, waar je 40 weken per jaar mag recreeren. De gemeente schrijft nu zelfs mensen aan die geemigreerd zijn!

  reageer
 • Opvallend

   

  Volgens mij zijn Jeroen, Gekke Henkie en Roel dezelfde persoon aan de schrijfstijl te zien. Elke zin met eindigt met een uitroepteken namelijk. Denk dat het burgemeester Gorter zelf is of een gefrustreerde ambtenaar. We mogen 'de gemeente niet belachelijk maken' volgens deze persoon. Nou dat doet de gemeente zelf al heel wat jaren. Er zijn miljoenen aan handhaving uitgegeven over de afgelopen tig jaren. Los het gewoon een keer netjes op!

  reageer
 • Rene

   

  De gemeente schrijft lukraak eigenaren aan met zogenaamd bewijs dat deze er permanent zouden wonen. Er zijn dwangsom brieven gestuurd aan recreatieve verhuurders en aan eigenaren met een onbebouwde kavel. Toont aan dat de gemeente met hagel schiet in een wanhoopsdaad om het park helemaal onbewoonbaar te krijgen. Wat een onzinnige toestanden hier in Zeewolde! Kost aan alle kanten bakken met geld. Kappen met die onzin!!!/

  reageer
 • Wat een gezeur allemaal leven en laten leven bijna niemand heeft er last van dat die mensen daar wonen alleen jaloerse types die een ander de lolletjes niet gunnen . Gelijk stoppen met die controles

  reageer
 • Kneiter Koppeldrek

   

  We spreken met elkaar regels af in dit land, en leggen deze regels vast in verordeningen en wetten. In een democratie is het vervolgens de bedoeling dat mensen zich aan deze regels houden. Dit geldt ook voor het illegaal permanent bewonen van een recreatiewoning. Als je in een samenleving wilt wonen waar waar geen regels en wetten van toepassing zijn, dan moet je naar de maan verhuizen.

 • laat alle reacties zien
 • Roel

   

  Wat het ook kost: handhaven! Je wist waar je aan begon met de aankoop van een goedkope recreatiewoning. Nu niet proberen de gemeente belachelijk te maken!

  reageer
 • Jp

   

  Ook de gemeente heeft toe gegeven dat het huidige beleid, "trekken aan een dood paard is". Ga met de parken en eigenaren in gesprek voor een acceptabel compromis. Ik ben er 100% van overtuigd dat het binnen 5 jaar of landelijk of vanuit Brussel gelegaliseerd is. Waarom nu dat geld verspillen en veel mensen de stress in jagen? Jammer.

  reageer
 • Rob

   

  Goed Gemeente Zeewolde gewoon doorpakken, iedere langwonende Zeewoldenaar weet dat daar illegaal permanente bewoning van de zgn. Vakantiehuisjes plaatsvindt. Hebben toentertijd de grond voor een prikkie gekocht en hebben daar vervolgens een woning op gezet die je ook in gewone woonwijken tegenkomt voor een tonnen. Toen ze de grond, woning kochten en lieten bouwen wisten deze eigenaren dat ze daar alleen recreatief mochten verblijven en daar was ook de onroerend zaak belasting naar alsook de gehele investering. Nu doen die zelfde lieden net of dat allemaal niet waar is. Gewoon de dwangsom verhogen met terugwerkende de kracht en duidelijkheid scheppen in deze uiteindelijk beduvelen ze de hele Zeewoldendense samenleving.

  reageer
 • frits

   

  Voor de OZB is er geen verschil tussen recreatiewoningen en woningen voor permanente bewoning. Wel betalen de mensen in recreatiewoningen ook nog de 'forenzenbelasting'. En parklasten voor onderhoud openbare ruimte in het park. Zij betalen dus meer! En nee, ik woon zelf niet in een recreatiewoning, maar de onzin die over die mensen verkondigd wordt is tenenkrommend.

 • Willem dronten

   

  Sluit het park gewoon twee maanden per jaar

  reageer
 • frits

   

  Zo doen veel gemeente het inderdaad. In bijvoorbeeld december mag je er m.u.v. de schoolvakantie niet zijn. Gevolg is wel een serieus risico op inbraken in die periode.

 • pieter

   

  Als die "bekrompen" amateur gemeente bestuurders het aan bv.50 plussers zouden toestaan om in hun (een) recreatiewoning permanent te mogen wonen zouden er heel wat grote eengezinswoningen vrij komen en de druk op de woningmarkt waarschijnlijk verlichten, lagere prijzen ?? ,bij de meeste van die mensen zijn de kinderen de deur uit en wonen zij veel te groot en niet al dat soort mensen willen naar een appartement, "als die er al zijn",en velen willen toch een tuintje behouden en wat is er op tegen om ouderen bij elkaar te laten wonen, andere groepen mogen dat ook, zie in de grote steden !!!!, hele wijken!, dit is typisch weer dictatoriaal gedrag van NL amateur gemeente politici. Bij onze oosterburen is dit geen probleem.

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Het zijn steeds weer dezelfde mensen die de grenzen opzoeken! Ze wisten waar ze aan begonnen! En het luizige is dat ze de gemeenschap van Zeewolde op kosten jagen dus bedankt illegale bewoners!

  reageer
 • Sarah

   

  Laat je eerst eens goed informeren!

 • Jeroen

   

  Goedzo! Aanpakken die handel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert