Plan voor restaurant in voormalig pannenkoekenhuis

LELYSTAD
Er zijn plannen voor een nieuw restaurant in het pand aan het Woldpark in Lelystad waar tot maart 2013 pannenkoekenhuis Dubbel-Op gevestigd was. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

Extra parkeerplaatsen
Vastgoedondernemer Rick ten Hage uit Almere heeft onlangs een gesprek gehad op het Stadhuis. Hij gaf toen te kennen extra parkeerplaatsen te willen pal naast het verpauperde pand. Op die plek bevindt zich nu een zogeheten participatietuin. Die wordt onderhouden en bewerkt door autistische studenten van het Aurum College en buurtbewoners. De gemeente steunt dit project.

Gemeente werkt niet mee
Volgens een woordvoerder wil de gemeente niet meewerken aan de wens van de ondernemer, omdat er in de directe omgeving voldoende parkeergelegenheid is. Zij zegt dat er binnenkort weer een gesprek gepland staat.

Achterstallig onderhoud
Pannenkoekenhuis Dubbel-Op was jarenlang een begrip in Lelystad en werd gerund door het echtpaar Irma en Arie van der Mee. Ruim drie jaar geleden sloten zij de deuren omdat de eigenaar weigerde het achterstallige onderhoud aan te pakken. Tegenwoordig hebben zij twee zaken op De Kemphaan in Almere.

Eigenaar Rick ten Hage wil zijn plannen niet toelichten.

reacties (9)

 • marion

   

  Waarom geen restaurant met de groentes en fruit ect...uit de tuin van de jongeren met autisme....2 vliegen in 1 klap.... niet zo moeilijk... theehuis zomers lekker buiten met de Kids in het park... ik zeg doen

  reageer
 • Weg ermee

   

  Maat onze bozos in het stadhuis op fluweel doet toch precies wat ze willen alles verpauperd en stug vophouden dat betaald pakeren de oplossing is. Makkelijk stelletje ouwe stoffige beleidsmakers

  reageer
 • Simone

   

  Te snel getypt? :-)

 • lelystedeling

   

  De bulldozer er door hee rijden en deze plek bestemmen voor woningbouw.

  reageer
 • Lowietje

   

  Weg met dat krot. Belastingcenten gebruiken voor een ondernemer die alleen op winst af is, is water naar de zee dragen.

  reageer
 • Wendy Crop

   

  Ja joh ga maar weer geld pompen in iets onzinnigs daar is Lelystad goed !!!!!!!!!!! Neer met dat krot!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ingrid

   

  En waar moet de participatietuin heen?? Dat hele voormalig pannekoekenhuis pand is klaar voor de sloop. Beter is de rest van de grond aan het participatietuin project en de buurt te geven en dat restaurant ergens anders te zetten.

  reageer
 • Barbara

   

  Er was toch een gegronde rede voor Dubbel Op om te vertrekken? Langdurig gesteggel met de eigenaar van de bouwval? Ik zou die tent afbreken hebben de buren ook eens een wat beter uitzicht en de studenten kunnen hun gebied uitbreiden om nog meer groente en fruit te kunnen kweken.

  reageer
 • frits

   

  Kan een restaurant niet beter in een van de vele lege panden in het Stadshart? Op deze locatie levert het geen imouls voor de omgeving op, los dan van het feit dat die bouwval daar eens weggehaald moet worden.

  reageer
 • Inwoner

   

  Kom op!!! Geen discussie over parkeerplaatsen. Morgen starten met dit restaurant. We hebben het toch over kansen pakken....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert