Niet lezen maar lasergamen in de bieb

ALMERE
De nieuwe bibliotheek in Almere was zaterdagavond het decor van een lasergamewedstrijd. Tussen de boekenkasten streden 16 teams tegen elkaar.

Volgens Sven Kraaienbrink van de bibliotheek is het de bedoeling om ieder half jaar een groot evenement te houden. Eerder dit jaar werd er met drones gevlogen langs de boeken.

Het lasergame-evenement was uitverkocht. Welke activiteit er over een half jaar komt, weet de bibliotheek nog niet. 


.

reacties (2)

 • Boels

   

  Krampachtig vasthouden aan het verleden, inderdaad. De bibliotheekwereld is nu on-line, boekenkasten zijn verledentijd (behalve bij de Koninklijke Bibliotheek waar het Depot van NL-publicaties gevestigd is) en de lokale oude-stijl bibliotheken ook. Slechts een informatiepunt en het geven van cursussen om de digitale bronnen te kunnen raadplegen blijven over.

  reageer
 • IJAY

   

  De vraag zou moeten zijn, wat is de rol die de bibliotheek zichzelf toebedeeld om te moeten zorgen voor een evenement als dit? Volgens mij valt dit niet onder de taak van de bibliotheek die met gemeenschapsgeld wordt betaald. Spendeer dit geld aan de kerntaak en laat dit soort leukigheid over aan commerciële partijen. Dit lijkt op een krampachtige manier om mensen te overtuigen dat de bieb cool is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert