Bomen en struiken gekapt voor bredere A6

ALMERE
Rijkswaterstaat is maandag begonnen met het kappen van bomen en struiken langs de A6 om ruimte te maken voor de verbreding van de snelweg. Het gaat om het stuk tussen de Havendreef en Almere Buiten Oost.

Het kappen duurt tot en met maart volgend jaar. Voor deze periode is gekozen omdat zij buiten het broedseizoen valt. Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de zaagmachines.

Op werkdagen wordt gekapt tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Om de bomenkap te compenseren, komt er 50 hectare nieuwe bomen in de Eemvallei tussen Almere Buiten Oost en Zeewolde.

reacties (16)

 • Ed

   

  Almere wil zich met de floriade profileren als "groene stad". Met deze extreme kaalslag gaat daar niets van terecht komen. Je zou bijna denken dat men extra veel bomen kapt om de camping weg te pesten! Het is triest om te zien. Almere verdient zoveel beter.

  reageer
 • Rene

   

  Volgens mij is de aannemer begonnen het kappen van bomen en niet Rijkswaterstaat. Zij zijn de opdrachtgever.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Rond Schiphol hebben omwonenden zoveel last dat het eerlijker is de uitbreiding in de polder te doen. ook economisch goed voor de polder.

  reageer
 • Hannes

   

  Deze scenario wegverbreding van 4x2 banen zal de continuïteit van het Stadshart Almere in een totale onbelans brengen. Een verbreding maakt Almere juist kwetsbaar naar het noorden, en naar de richting Amsterdam. Een normale aanpassing van hoogstens 2x3 banen zal voldoende zijn, om niet ergens anders weer in een fuik terecht te komen!. En wat betreft de geluidswallen die ook waar nodig is, zal Almere in aanzien goed doen om er zo snel mogelijk voorbij te rijden. En zo brengt men Almere weer in een neerwaartse spiraal terecht! En dit alles voor een paar minuten extra reistijd. " Allemaal voor een droomscenario voor een bepaalde arrogantie van de macht." Wetende dat de nieuwe technologie en electronica binnen de kortstetijd, de files zullen oplossen!!.

  reageer
 • Hannes

   

  Deze wegverbreding scenario project betreft ook de Floriade/woonwijk met een metamorfose die de expansie van het project voor Almere in een bepaalde "onbalans" teweeg gaat brengen!!. Vijfjaar innovatie is veel te lang om daar mee het project te waarborgen!!. Nogmaals zoek een andere locatie!!. En Almere zal in alzijn bescheidenheid weer in balans zijn Continuïteit in alle toonaarden zien verbeteren!!.

 • Dick

   

  Hannes, Je moet eerst lezen waarover het gaat. Het gaat hier over het uitbreiden van de A6 naar 2x3 stroken. Niet over het uitbreiden van 2x2 naar 4x2 stroken. 4x2 stroken is namelijk alleen maar interessant bij toe- en afritten. Overigens, bij Lelystad kom je automatisch weer in een fuik want daar gaat het van 2x3 naar 2x2. En wat jouw relaas over Stadshart-Almere, spitsverkeer heeft daar HELEMAAL niets, nul komma nul mee te maken.

 • Hacabala

   

  Bomenkap: #Wordt het boomhout nu voor een prikkie verkocht voor de openhaart of mag de boomkapper alles zo in zijn eigen zak steken. Ik hoop wel dat iedereen weet dat bomenkap en de verbreding er is voor een aanleg snelle route van schiphol naar vliegveld "lelystad" Dus nog meer vliegtuig overlast boven Almere.

  reageer
 • Rick

   

  Juist prettig zodat ik snel op mijn vakantiebestemming ben !

 • laat alle reacties zien
 • Waarom kappen en niet gewoon met wortel en al verplaatsen . weet je hoelang het duurt voor zo'n boom weer groot is

  reageer
 • Jos

   

  Ach gossie, Hans heeft zijn huiswerk niet gedaan, terwijl al 40 jaar bekend is dat Almere een grote stad moest worden. Zelf heb ik meer problemen met een polder welke volgebouwd is met oerlelijke windmolens welke overeind gehouden worden met subsidie's

  reageer
 • Jane

   

  Ach ja waarom niet! Laat de diertjes ook maar even weten dat ze uit hun huis worden gezet. Want tja met wie houden we nu eigenlijk rekening mee...precies niemand! Egoïsme zit nou eenmaal in de mens heel jammer dit...

  reageer
 • H.v.d.Berg

   

  Weten alle vogels en andere dieren ook dat ze moeten verhuizen?

  reageer
 • Jay

   

  Béétje tegenstrijdig hoor, in een grote stad willen wonen en dan zaniken dat je zo weinig groen ziet. Ik raad deze mensen aan te verkassen naar een dorp.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, alsjeblieft niet zeg, dan blijkt namelijk dat ook de N307 en andere lokale wegen dichtslibben. Laat hem alsjeblieft naar Amsterdam Bijlmer verhuizen

 • Hans

   

  Wat heb ik eraan als ik ergens vanwege t groen ben komen wonen en t groen wordt verplaatst, Almere had nooit zo groot moeten worden

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat de stad zo groot zou worden, staat al ong 30 jaar vast. Buiten dat neem ik aan, dat wat bomen die langs een snelweg liggen, er niet voor zorgen dat u het idee heeft in een groene stad te wonen toch?

 • Frans

   

  Dan had je misschien vooraf beter moeten informeren wat de plannen voor en met Almere waren...? Als je het idee had dat het een plattelandsstadje zou blijven, dan kom je inderdaad bedrogen uit.

 • Klaas

   

  Je had dit kunnen weten, bestemmingsplannen zijn al jaren bekend. En dat Almere wilde en zou gaan groeien is altijd bekend geweest.

 • Rekenmaar

   

  Hier valt niet aan te ontkomen. En gelukkig herplant. Zie erg op tegen de dramatische en onnodige kap langs provinciale wegen. Dat zet het polderlandschap ver terug in de tijd en is een aanslag op het imago van flevoland. Rekenmaar.

  reageer
 • Florrie Fluitekruidt

   

  En dat terwijl het landschap al zo verziekt is door die afgrijzelijke windmolens.

 • Maurice

   

  Je kan je kop in het zand steken maar meer asfalt is beter dan langere files en dus meer uitstoot. Er zij meerdere maatregelen / geld nodig om het anders op te lossen en het milieu te onzien maar de mens wilt er nu nog niet voor betalen.

  reageer
 • Faerie

   

  Jammer dat er niet meer in de stad aan groen gecompenseerd wordt. Misschien zouden er op andere plekken ook wat bomen bij mogen komen. Wellicht is er nog plek op andere locaties in de stad of dichterbij de stad. Ik neem ook aan dat zodra de weg af is, dat er ook weer bomen langs komen te staan. Zeker met de Floriade in het vooruitzicht zou het jammer zijn als Almere zelf steeds minder groen wordt.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Bewoners willen helemaal geen nieuwe bomen. Men wil geen blaadjes en ook geen zaadjes. Men leeft liever in de betonvlakte.

 • Rokertje

   

  Goed plan, zo krijgen wij weer eens goedkope openhaard hout..... Er wordt als compensatie een nieuw stuk bos in de Eemvallei aangeplant, waar zeur je dan over JAN???????

  reageer
 • Jan

   

  Allles moet wijken voor meer asfalt ..,. Zelfs de natuur zodat de mens wat korter in zijn blikken voertuig zit. Zou het echt helpen de files op te lossen dat er meer asfalt komt...... tja 727389

  reageer
 • Thomas

   

  Hoewel ik blij voor u bent dat u nooit iets hoeft te doen, moeten sommigen nu eenmaal naar hun werk toe. Voor de meesten is de auto de enige werkende manier om daar te komen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert