Natuur in woonwijk Warande gaat verdwijnen

LELYSTAD • Ma 17 oktober 2016 | 9:04 • Maandag 17 oktober 2016 | 9:04
De natuur aan de rand van de woonwijk Warande in Lelystad gaat verdwijnen. De gemeente kapt de bomen en het riet en plant daar gras voor terug. De grond moet bouwrijp worden gemaakt voor toekomstige nieuwbouw in de wijk.

Vier jaar geleden kwam de verkoop van bouwkavels, door de economische crisis, zo goed als stil te liggen. De gemeente besloot in overleg met de bewoners om de natuur op de braakliggende grond haar gang te laten gaan. Inmiddels is er een zogenoemd ruigtegebied ontstaan waar buurtbewoners recreëren. 

Nu de economie weer aantrekt, worden er weer kavels verkocht om woningen te bouwen. Ondertussen hebben zich in het ontstane natuurgebied allerlei plant- en diersoorten gevestigd. Zo woont er een bever en is de rugstreeppad aanwezig.

De bouwplannen in Warande zijn nog niet concreet, maar de gemeente heeft al wel besloten de natuurontwikkeling te stoppen. Voor de bever is een nieuwe burcht aangelegd.

De bewoners begrijpen de beslissing van de gemeente maar vinden het wel jammer dat de natuur in de woonwijk verdwijnt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel