Gemeenteraadsleden koploper op Twitter

FLEVOLAND
Flevolandse gemeenteraadsleden twitteren het meeste van heel Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Utrecht Data School in opdracht van Raadslid.Nu. Landelijk is 62 procent van alle gemeenteraadsleden actief op Twitter. In Flevoland is dat 77 procent van de lokale politici.

Overijssel staat op de tweede plek met 74 procent, gevolgd door Utrecht met 70 procent. Het laagste aantal twitterende raadsleden, 50 procent, is te vinden in Friesland en Limburg.

De onderzoekers hebben van ruim 230.000 tweets van raadsleden bekeken welke woorden er werden gebruikt. De meest gebruikte woorden zijn 'mooi' en 'goed'. Ook de woorden 'vanavond' en 'vandaag' worden vaak gebruikt.

reacties (3)

 • Volger

   

  Werd ook het niveau van de inhoud gemeten van een aantal vaste twitteraars? Doe in dat geval de provincie er maar bij..

  reageer
 • Volger

   

  En er zijn er bij die kinderachtige teksten produceren en zich daarmee niet alleen nog verder diskwalificeren (als er al niveau achter zit) maar vaak ook nog belachelijk maken.

  reageer
 • Danny

   

  Misschien eens wat minder op social media en wat meer gaan werken?

  reageer
 • Boels

   

  Juist! Het is stuitend dat volwassenen politici tijd verdoen aan het werken aan "bekendheid". Het aantal "volgers" wordt uiteindelijk bepaald bij verkiezingen. Eén popiejopie was genoeg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert